Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
15. apríla 2022, 8:08
Čas čítania 0:40
Viktor Kniš TASR

Ruská vlajková loď Moskva sa potopila, potvrdil Kremeľ. Údajne ju zničili Ukrajinci

NEWS VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Ukrajinskí predstavitelia ešte v stredu neskoro večer informovali, že krížnik Moskva bol vážne poškodený pri raketovom útoku ukrajinských síl.

Ruský krížnik Moskva sa potopil v Čiernom mori po tom, ako bol poškodený počas vojny na Ukrajine. Oznámilo to vo štvrtok ruské ministerstvo obrany.


„Loď počas toho, ako bola vlečená do cieľového prístavu, stratila stabilitu z dôvodu poškodenia trupu,“ uviedlo podľa agentúr ministerstvo. Trup lode poškodil požiar, ktorý vypukol, keď na lodi vybuchla munícia.


Ministerstvo predtým uviedlo, že požiar sa podarilo uhasiť a loď sa nepotopila, pripomína AFP. Stovky členov posádky podľa ministerstva evakuovali na ďalšie lode v Čiernom mori.

Krížnik
Zdroj: TASR/AP


Ukrajinskí predstavitelia ešte v stredu neskoro večer informovali, že krížnik Moskva vážne poškodil raketový útok ukrajinských síl. Gubernátor ukrajinskej Odeskej oblasti Maksym Marčenko, ktorý o poškodení lode informoval ako prvý, povedal, že krížnik zasiahli ukrajinské protilodné strely Neptun.


Hovorca amerického Pentagónu John Kirby vo štvrtok pre CNN povedal, že na ruskej vojnovej lodi nastala explózia, avšak USA zatiaľ nevedia povedať, či plavidlo skutočne zasiahla ukrajinská raketa.


Krížnik Moskva môže niesť 16 rakiet dlhého doletu s plochou dráhou letu. Jeho výpadok z boja zníži útočnú silu Ruska v Čiernom mori, píše AP.

Domov
Zdieľať
Diskusia