Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. apríla 2022, 16:34
Čas čítania 1:22
Ema Stanovská

Pellegrini: Heger ma nemusí pozývať do Buče, ja ho pozvem na stred a juh Slovenska, nech vidí, ako sa tu ťažko žije

NEWS PETER PELLEGRINI RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT
Uložiť Uložené

Podľa Pellegriniho má Heger prestať „blúzniť a drístať, že sme platení Ruskou federáciou“.

Predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini reagoval na ostrú kritiku, ktorú mu na dnešnej tlačovej konferencii adresoval premiér Eduard Heger. 

Pellegrini povedal, že Heger ho nemusí pozývať do ukrajinskej Buče. „Nemám problém ísť na Ukrajinu,“ cituje Denník N predsedu Hlasu s tým, že on zároveň môže pozvať premiéra na stred či juh Slovenska. „Do obchodov, medzi seniorov, nech mu ľudia povedia, ako sa na Slovensku ťažko žije.“

Predseda Hlasu tvrdí, že Heger by už mal prestať riešiť svetový mier, lebo ho nikdy nevyrokuje, to vraj môže riešiť silnejšie Nemecko či Francúzsko. On sa má podľa neho venovať Slovensku. Pellegrini takisto podotkol, že vojnové zločiny v Buči odsúdil.

Pellegrini si pomohol prípadom Ľuboša Blahu

Predseda Hlasu Peter Pellegrini zároveň žiada Eduarda Hegera, aby ho neoznačoval za ruského agenta. „Vyprosím si, aby ma on označoval za ruského agenta, ktorý je tu pripravený vítať ruské vojská s vlajočkami. Bolo to podlé a trápne,“ vyhlásil.

Na tlačovej besede si pomáhal aj prípadom poslanca Smeru Ľuboša Blahu, ktorému súd predbežným opatrením nariadil neoznačovať prezidentku Zuzanu Čaputovú za americkú agentku.

Podľa Pellegriniho má Heger prestať „blúzniť a drístať, že sme platení Ruskou federáciou“, čím myslel seba a predsedu Smeru Roberta Fica.

Pellegrini takisto kritizoval Hegera a ministra obrany Jaroslava Naďa za to, že si „zamenili Slovensko za súkromnú firmu“ v súvislosti s darovaním obranného systému S-300 Ukrajine, informuje TASR. 

Odporúčané
Alagič aj Végh sa sťažujú, že pre názor prišli o kšeft: Je na značkách, s kým chcú spolupracovať, hovorí odborník Alagič aj Végh sa sťažujú, že pre názor prišli o kšeft: Je na značkách, s kým chcú spolupracovať, hovorí odborník 11. apríla 2024, 16:30

Premiér podľa Pellegriniho o tomto kroku dostatočne neinformoval. Upozornil, že vládni predstavitelia neposkytli presné informácie, kedy na Slovensko príde adekvátna náhrada za obranný systém S-300.

Premiér po návrate z Ukrajiny v sobotu skritizoval postoj opozičného Smeru a Hlasu. „Sú to ruskí zapredanci, strašia vás a klamú,“ vyhlásil Heger a opozičných poslancov vyzval, aby sa k nemu pridali na ceste na Ukrajinu, ktorú zorganizuje.

Mohlo by ťa zaujímať:
Ruský vojak si na Ukrajine zrejme natočil, ako zneužíva ročné bábätko. Ohavné video sám zverejnil na sociálnej sieti Telegram
Rehoľná sestra Lamiya: Sex mi nechýba, celibát je tajomstvo nášho povolania, no na krásneho chlapa sa pozriem (Videorozhovor)
Ukrajinská agentúra na boj proti dezinformáciám varuje pred výrokmi Roberta Fica: Má proruské názory už najmenej osem rokov
Domov
Zdieľať
Diskusia