Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. apríla 2022, 8:20
Čas čítania 1:01
Ema Stanovská

VIDEO: Zelenskyj sa v dojemnom videu poďakoval Slovákom. Podľa Hegera Ukrajina patrí do Európskej únie

NEWS RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT SPRÁVY Z DOMOVA SPRÁVY ZO SVETA VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

„Pomáha nám vaša vláda, ale aj vy pomáhate našim obyčajným, veľmi statočným ukrajinským ľuďom. Ukrajina na to nikdy nezabudne,“ povedal Zelenskyj v osobnom odkaze.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa vo videu poďakoval všetkým Slovákom, ktorí pomáhajú Ukrajine. Video uverejnili na facebookovom účte premiéra Eduarda Hegera.

„Mám tu pár odkazov pre Slovákov. Zo srdca. Poviem pravdu. Úprimne, ďakujem veľmi pekne za podporu Ukrajiny v tejto vojne za slobodu. Pomáha nám vaša vláda, ale aj vy pomáhate našim obyčajným, veľmi statočným ukrajinským ľuďom. Ukrajina na to nikdy nezabudne,“ povedal Zelenskyj v osobnom odkaze.

Slovensko včera darovalo Ukrajine systém protivzdušnej obrany S-300. Heger upozornil, že Slovensko sa tým nestalo súčasťou ozbrojeného konfliktu na Ukrajine. Tento krok ocenil aj americký minister obrany Lloyd Austin, ktorý v piatok telefonoval svojmu slovenskému rezortnému kolegovi Jaroslavovi Naďovi. Austin našu vládu pochválil aj na svojom Twitteri.

„Ukrajina patrí do Európskej únie“

Slovenský premiér v piatok navštívil Kyjev spoločne s predsedníčkou Európskej komisie Ursulou von der Leyenovou a šéfom diplomacie EÚ Josepom Borrellom. V rámci tohto stretnutia vyhlásil, že Ukrajina patrí do Európskej únie.

Odporúčané
Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom 9. apríla 2024, 19:30

„Veríme, že s našou pomocou Ukrajina zvíťazí nad ruským agresorom, vyženie tohto agresora zo svojho územia a bude môcť rýchlo obnoviť svoju krajinu aj s pomocou Slovenska a ďalších krajín, a bude sa môcť stať členom Európskej únie,“ vyhlásil Heger.

„Slovensko podporuje Ukrajinu nielen slovami, ale aj skutočnými krokmi. Som vďačný predsedovi vlády Eduardovi Hegerovi a celému slovenskému ľudu za nevyhnutnú vojenskú pomoc, ako aj srdečné prijatie našich ľudí,“ uviedol Zelenskyj.



Mohlo by ťa zaujímať:
Zakladatelia firmy Sudolabs: Vlani sme zvyšovali platy trikrát, aj toto je súčasť kariérneho rastu (Rozhovor)
Takto ruské modelky ničia kabelky Chanel
10 faktov, ktoré si o speváčke Dua Lipe možno nevedel
Späť
Zdieľať
Diskusia