Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. apríla 2022, 18:30
Čas čítania 2:56
Martin Adam Pavlík

RECENZIA: Furioza

RECENZIA: Furioza
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY FURIOZA NETFLIX NETFLIX FILMY NETFLIX FILMY 2022 NOVÉ FILMY NA NETFLIXE
Uložiť Uložené

Tak drsnú krimi-drámu si už určite dlho nevidel. Zapínaj Netflix.

Chamtivosť, sebadeštrukcia, stratená láska, zrada, agresia, život na hrane a partia chlapíkov, ktorých by si nechcel rozhnevať. Furioza ťa zavedie do drsného sveta, kde je extrémne násilie na dennom poriadku a kde sa lámanie kostí berie ako úplne bežná vec. Občas niekto vytiahne aj nožík či mačetu.

Snímka poľského režiséra Cypriana T. Olenckiho je momentálne najsledovanejším filmom na Netflixe v rámci Slovenska a my sa nečudujeme. Ide totiž o napínavú a poriadne krvavú jazdu, ktorá ťa okamžite vtiahne a už nepustí. A že má takmer dve a pol hodiny? Neboj sa, nudiť sa zaručene nebudeš. Budeš totiž nabitý adrenalínom podobne ako postavy počas súbojov.

Furioza.
Furioza. Zdroj: Netflix

Svet s odlišnými pravidlami, ktorý nie je čiernobiely

Ak ťa vždy zaujímalo, prečo sa partia chlapíkov reprezentujúca nejaký futbalový klub dobrovoľne chodí mlátiť na vopred dohodnuté miesta, pričom sa počas toho môže stať skutočne hocičo, Furioza ti neponúkne odpoveď. V tomto smere ide viac do hĺbky napríklad staršia snímka Green Street Hooligans (2005) od Lexiho Alexandera. 

Olencki príliš neskúma mentalitu mačov s prebytkom testosterónu. Berie ich jednoducho takých, akí sú. „Len“ ich pozoruje. Bez toho, aby ich oslavoval či odsudzoval. Zastáva pozíciu nestranného diváka a vlastne robí dobre, pretože všetko ostatné necháva na nás. My sme pozorovateľmi, ktorí si budú počas sledovania klásť mnoho otázok a nie vždy budú príjemné.

Priemerné hodnotenie čitateľov
Tvoje hodnotenie
Aké hodnotenie by si dal ty?
Zobraziť výsledky
Skryť výsledky
0/10
Domov
Zdieľať
Diskusia