Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. apríla 2022, 12:30
Čas čítania 5:10
Ivan Koribanič

Tipos extraliga: Kto sa podľa Borisa Valábika stane majstrom Slovenska a čo si o semifinále myslia Peter Oremus či Gabriel Spilar?

Tipos extraliga: Kto sa podľa Borisa Valábika stane majstrom Slovenska a čo si o semifinále myslia Peter Oremus či Gabriel Spilar?
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
ŠPORT HC KOŠICE HC SLOVAN BRATISLAVA HK NITRA HKM ZVOLEN HOKEJ SLOVENSKO TIPOS EXTRALIGA TIPOS EXTRALIGA PLAY OFF
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Tipos extraliga začína pomaly, ale isto vrcholiť. Kto sa stane majstrom?

Slovenská najvyššia hokejová súťaž Tipos extraliga je už v predposlednej fáze – v semifinále. Po napínavých aj menej napínavých sériách sa doň dostala najlepšia štvorica zložená zo Slovana Bratislava, Zvolena, z Nitry a Košíc.

Poradie, v akom sme ich vymenovali, zodpovedá aj poradiu v tabuľke po základnej časti. Jediné Košice skončili piate, no aj napriek tomu dokázali vo štvrťfinále poraziť Michalovce, ktoré boli po základnej časti štvrté.

Tvorba kvalitného športového obsahu je pre nás prioritou. Ak ju chceš podporiť, pridaj sa do klubu Refresher+. Získaš tak aj množstvo benefitov, medzi ktoré patrí aj neobmedzený prístup k prémiovému obsahu.

V rámci predikcie sme sa na možný vývoj play-off pozreli s bývalým hokejovým obrancom a v súčasnosti analytikom Borisom Valábikom. Interné pohľady samotných klubov nám priblížili ich predstavitelia. Za Košice to bol bývalý útočník a dnes generálny manažér klubu Gabriel Spilar, za Zvolen zasa hlavný tréner Peter Oremus, no a stanovisko Nitry doplnil jej šéf Miroslav Kováčik. Hoci sme sa opakovane snažili osloviť aj predstaviteľov Slovana Bratislava, nepodarilo sa nám s nikým spojiť.

Boris Valábik.
Boris Valábik. Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Semifinálovú sériu odštartuje dvojica HC Slovan Bratislava a HC Košice. Pri pohľade do histórie zistíme, že „oceliari“ zvíťazili nad Slovanom naposledy pred vyše dvomi rokmi. To však podľa Borisa Valábika nemá veľkú výpovednú hodnotu. „Štatistiky sú zaujímavé najmä pre divákov, ale čo sa týka vývoja tejto série, tak to nenapovedá vôbec o ničom. Je to podľa mňa skôr o tom, že Slovan vie, ako eliminovať technické zbrane Košíc – Michal Chovan a Pavel Klhůfek.“


Ide o typ hráčov, ktorí nemajú radi, ak sa proti nim hrá tvrdo, čo platí všeobecne na ktoréhokoľvek technického hráča. „A to si Slovan dobre uvedomuje. Košice to však nevedia opätovať, pretože skrátka nemajú taký tím, čo sme videli aj v sérii proti Michalovciam,“ vysvetľuje Valábik.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 113088 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Čo bude kľúčové v sérii medzi Slovanom a Košicami.
  • Čo povedal Gabriel Spilar o príprave Košíc.
  • Akú dvojicu si najviac želal Boris Valábik.
  • Čo môže byť najdôležitejším aspektom v sérii Zvolen – Nitra.
  • Kto je najväčším favoritom na titul majstra Slovenska.
Domov
Zdieľať
Diskusia