Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. apríla 2022, 16:33
Čas čítania 1:20
Ema Stanovská

Stredoškoláci na internáte v Nitre sa tlačia v malej izbe a spia len na matracoch. Ide o provizórne riešenie

NEWS SPRÁVY Z DOMOVA VYSOKÉ ŠKOLY
Uložiť Uložené

Na internáte minulý týždeň horelo a študenti momentálne nemôžu používať jedno poschodie.

Študenti Strednej odbornej školy veterinárnej v Nitre bývajú v malých miestnostiach natlačení na kope a spia na poduškách na zemi. Ide o provizórne riešenie – na internáte minulý týždeň horelo a študenti z dôvodu zadymenia momentálne nemôžu používať jedno poschodie. S riešením sú však nespokojní. 

Portál Noviny.sk upozornil na to, že do svojich izieb sa nemohlo vrátiť približne 40 študentov. V súčasnosti preto musia bývať, spať a učiť sa v nevyhovujúcich podmienkach. Do malých miestností, v ktorých už bývajú traja žiaci, pribudli matrace. Na nich spia študenti, ktorí nemôžu byť vo svojich izbách.

„Sme v izbe s ďalšími, ktorých ani nepoznáme, a sme natlačení na kope,“ cituje portál jednu zo študentiek. „Spíme na poduškách na zemi, bola tam proste zima. Ráno to je sfúknuté, akoby ste spali na zemi, aby sme neprišli o kríže.“

S týmto riešením sú nespokojní hlavne maturanti, ktorí sa momentálne potrebujú veľa učiť a do školy chodia unavení. „Nemám si kde dať potraviny ani uložiť knihy. Nedá sa mi tam učiť, keďže som vlastne na zemi,“ hovorí študentka. 

Požiar zrejme spôsobili hodinky

Riaditeľ školy odpovedal, že situáciu riešia. Dočasne vybavili iný internát a zničené poschodie budú rekonštruovať. Žiakov však odrádza, že internát je na druhej strane mesta.

Odporúčané
PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024 ZÁZNAM: Ivana Korčoka na zhromaždení v Bratislave prišli podporiť tisícky ľudí PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024 ZÁZNAM: Ivana Korčoka na zhromaždení v Bratislave prišli podporiť tisícky ľudí 24. marca 2024, 6:20

„Žiaci mali možnosť presťahovať sa na tento školský internát už v pondelok. Prvá predbežná informácia je, že záujem má 13 žiakov, no nie je to potvrdené od zákonného zástupcu žiaka,“ vyjadril sa riaditeľ školy. 

Požiar na internátnej strednej veterinárnej škole vypukol v stredu 30. marca. Evakuovať museli zhruba 300 študentov. Horelo v jednej zo študentských izieb. Podľa predbežných informácií požiar spôsobili hodinky, ktoré sa elektronicky nabíjali. „Príčinou požiaru bol elektrický skrat alebo technická porucha na zariadení,“ informovala hovorkyňa Hasičského a záchranného zboru v Nitre Andrea Červočová.

Mohlo by ťa zaujímať:
Premiér Heger: Fico a Pellegrini sú ruskí zapredanci. Slovensko je najlepšie vojensky zabezpečené od vzniku republiky
Tieňohra je surový a temný krimitriler o pomste, ktorý ťa šokuje a prekvapí (Recenzia)
VIDEO: Zelenský sa v dojemnom videu poďakoval Slovákom. Podľa Hegera Ukrajina patrí do Európskej únie
Domov
Zdieľať
Diskusia