Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je vytvorený v rámci mediálnej spolupráce so spoločnosťou Grape.
5. apríla 2022, 14:26
Čas čítania 0:55
Sponzorovaný obsah

Na festivale Grape uvidíš americkú kapelu DIIV. Ich skladby ti pripomenú slávnu Nirvanu

HUDBA FESTIVAL GRAPE FESTIVALY HUDBA
Uložiť Uložené

Ktoré meno v line-upe ťa potešilo najviac?

Organizátori slovenského multižánrového festivalu opäť rozšírili line-up, tentoraz o americkú rockovú kapelu DIIV. Na Grape si už môžeš kúpiť lístky, tento ročník bude 12. – 13. augusta na letisku v Trenčíne. Zverejnených umelcov sme ti priblížili v predošlých článkoch, na pódiu uvidíš napríklad The Vaccines, Milky Chance, Years & Years alebo The Blaze. Ktorý žáner ti je najbližší? 

Kúp lístok

Americký rock v podaní DIIV

Kapelu DIIV po žánrovej stránke veľmi ovplyvnil grunge, čiže pri počúvaní ti možno budú pripomínať Kurta Cobaina a Nirvanu, ktorá tento štýl preslávila aj komerčne. Grunge je druh alternatívneho rocku, nesie v sebe prvky punku a heavy metalu, pôvodne sa nazýval aj Seattle sound (podľa miesta vzniku v 80. rokoch).

DIIV vznikli v roku 2011 v Brooklyne a kapelu tvoria Zachary Cole Smith (spev, gitara), Andrew Bailey (gitara), Colin Caulfield (spev, basa) a Ben Newman (bicie). Na konte majú už tri albumy: debutový Oshin (2012), Is the Is Are (2016) a Deceiver (2019). Prvé dva napísal frontman, ale na poslednom sa podieľali už všetci spoločne. Album Deceiver má temnejšiu atmosféru, vydaniu predchádzali problémy a zmeny v kapele. Skladby nakoniec dopadli dobre, o čom sa môžeš presvedčiť na trenčianskom pódiu. 

S lístkami neváhaj príliš dlho, pretože kapacity sa začínajú napĺňať. Ani sa nenazdáš a letná sezóna je tu, tak si ju poď užiť naplno. Celý line-up a aktuálne informácie nájdeš na oficiálnej stránke festivalu Grape.

Poď na festival
Domov
Zdieľať
Diskusia