Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je vytvorený v rámci mediálnej spolupráce so spoločnosťou Grape.
1. februára 2022, 12:05
Čas čítania 1:15
refresher team

Grape odhalil ďalšie meno. Na festivale sa predstaví Years & Years

Grape odhalil ďalšie meno. Na festivale sa predstaví Years & Years
Zdroj: Grape
HUDBA FESTIVAL GRAPE HUDBA
Uložiť Uložené

Na Slovensko zavíta významná tvár súčasnej popovej scény.

Sezóna festivalov sa pomaly blíži a už asi začínaš uvažovať nad kúpou lístkov. Jednou z festivalových klasík je aj Grape, ktorý bude tento rok na letisku v Trenčíne, a to 12. – 13. augusta 2022. Na festivale uvidíš aj známe mená ako Milky Chance, Woodkid či TOMM¥ €A$H.

Chcem ísť na Grape

Popová hviezda zo Spojeného kráľovstva

Na festivale tento rok uvidíš jednu zo svetových moderných popových hviezd Years & Years, už sólový projekt britského speváka Ollyho Alexandra. V rámci dvoch doteraz mimoriadne úspešných albumov si spevák, herec a kultúrny predvoj vyslúžil 5 nominácií na Brit Award, vypredal početné svetové turné a odohral triumfálne domáce vystúpenia v londýnskej O2 a Wembley aréne.

Tretí štúdiový album Night Call vyšiel 21. januára 2022 a krátko nato sa stal číslom 1 v britskom rebríčku albumov. Years & Years posúva hranice spochybňovaním predstáv o identite a sexualite, spôsobom, ktorý je v popovej hudbe nový – a úplne vlastný Ollymu Alexandrovi.

grape
Zdroj: Grape

Popritom sa Olly stal aj nebojácnym hlasom generácie v dôležitých diskusiách o duševnom zdraví a problémoch ovplyvňujúcich LGBTQ+ komunitu. Jeho prácu poznačilo množstvo výnimočných momentov – od jeho prejavov vzdoru v Glastonbury v roku 2016 po udalostiach v Orlande až po jeho dokument BBC Olly Alexander: Growing Up Gay. 

Okrem hudby má úspech aj vo filme

V roku 2021 sa Olly presadil v kritikmi uznávanej a obrovskej dráme It's a Sin (Kanál 4/HBO Max). Šou sa zaoberá životom homosexuálov v Londýne počas 80. rokov minulého storočia. Táto relácia prekonala rekordy, od svojej premiéry má viac ako 18 miliónov pozretí a získala neuveriteľné prijatie od fanúšikov aj kritikov. Po odvysielaní relácie Terrence Higgins Trust oznámil štvornásobný nárast štatistík týždňa testovania HIV oproti predchádzajúcim rokom.

Veríme, že sme ťa potešili. Ani sa nenazdáš a letná sezóna bude už za rohom, preto príliš neváhaj s kúpou lístkov, nech nepremeškáš šancu. Na festivale Grape nájdeš ešte veľa zvučných mien. Ak chceš vedieť všetky novinky, sleduj grapefestival.sk.

Domov
Zdieľať
Diskusia