Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je vytvorený v rámci mediálnej spolupráce so spoločnosťou Grape.
16. marca 2022, 13:30
Čas čítania 1:26
Sponzorovaný obsah

Na Grape prídu aj The Blaze a French 79. Poznáš tieto talenty elektronickej hudby?

KULTÚRA FESTIVAL GRAPE
Uložiť Uložené

Augustový festival sa blíži, a preto neváhaj s kúpou lístkov.

Festival Grape je už klasikou, na ktorej sa môžeš rozlúčiť s letom tak, ako sa patrí. Ako vždy bude v auguste, preto si poznač piatok 12. 8. a sobotu 13. 8. Tento rok sa Grape bude konať na letisku v Trenčíne. Koho uvidíš na festivale? O aktuálnych menách ťa pravidelne informujeme, ale poďme si zhrnúť už niektoré uverejnené: Years & Years, Woodkid, Milky Chance, Boy Pablo či Easy Life. Line-up sa neustále predlžuje a všetky mená nájdeš na oficiálnom webe. V článku ti predstavíme The Blaze a French 79.

pozri line-up

The Blaze

Francúzske duo The Blaze má už za sebou účinkovanie na niekoľkých svetovo najznámejších festivaloch (Coachella, Primavera Sound, Parklife) a toto leto ich uvidíš aj na Grape. Skupinu tvoria bratranci Guillaume a Jonathan Alric, obaja sa venujú hudobnej produkcii a filmovej réžii, čo je viditeľné hlavne v ich kinematografických videoklipoch. Do povedomia verejnosti sa dostali v roku 2016 skladbou Virile. Po festivaloch a americkom turné sa im podarilo vydať debutový album Dancehall. Názov ťa možno nabáda myslieť si, že je to hudobný žáner pôvodom z Jamajky, ale nie je to tak. Odkazuje na scénu zo 40. rokov minulého storočia, ľudia vtedy jednoducho žili, schádzali sa na rôznych párty, pretože iba tak si mohli vypočuť svojich obľúbených umelcov. The Blaze sa žánrovo pohybujú v rozmedzí tanečnej, elektronickej hudby a francúzskeho house štýlu. Ich najnovšia skladba Somewhere vyšla v roku 2020 a podieľal sa na nej aj anglický rapper Octavian. 

French 79

Na pódiu uvidíš okrem The Blaze aj ďalšieho rodáka z Francúzska Simona Hennera, ktorého môžeš poznať pod pseudonymom French 79. To, že je šikovný, dokazuje jeho rôznorodým nadaním. Nie je talentovaný len ako hudobný producent, spevák či gitarista, ale je aj vyhľadávaný remixér a skladateľ hudby pre film a reklamu. Svoju kariéru naštartoval s Nasser či Husbands. Debutový album Olympic vydal v roku 2016 a o tri roky neskôr nasledoval Joshua. French 79 je síce súčasný elektropop umelec, ale v jeho tvorbe budeš cítiť nostalgiu z 80. a 90. rokov. Ako svoje umelecké inšpirácie považuje Daft Punk, Apparat, Kavinsky či M83. 

Na ktorého interpreta sa tešíš najviac? Line-up je naozaj lákavý, s lístkami preto neváhaj príliš dlho. 

Kúp lístok
Domov
Zdieľať
Diskusia