Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. apríla 2022, 21:12
Čas čítania 1:06
Ivan Koribanič TASR

Peter Pellegrini: Viktor Orbán prináša stabilitu a prosperitu všetkým Maďarom

Peter Pellegrini: Viktor Orbán prináša stabilitu a prosperitu všetkým Maďarom
Zdroj: TASR
NEWS PETER PELLEGRINI VIKTOR ORBÁN
Uložiť Uložené

V nedeľu sa v Maďarsku konali parlamentné voľby. Maďarský premiér Viktor Orbán zostane vo funkcii ďalšie štyri roky.

Voľby v Maďarsku ukázali, že konzervatívno-národnú politiku Viktora Orbána podporuje drvivá väčšina voličov, pretože prináša stabilitu a prosperitu všetkým Maďarom. V reakcii na výsledok parlamentných volieb v Maďarsku to uviedol nezaradený poslanec Národnej rady SR a predseda mimoparlamentnej strany Hlas-SD Peter Pellegrini.

„V ťažkých časoch potrebuje každý národ silných lídrov. Verím, že Slovenská republika a Maďarsko pri ďalšom jeho pôsobení v úrade nadviažu na efektívnu a vzájomne rešpektujúcu spoluprácu, ktorá prinesie efektívne výsledky pre oba národy,” napísal na sociálnej sieti Pellegrini.

V nedeľu (3. 4.) sa v Maďarsku konali parlamentné voľby. Maďarský premiér Viktor Orbán zostane vo funkcii ďalšie štyri roky. Jeho vládny blok strán Fidesz-KDNP, ktorý je pri moci od roku 2010, dosiahol víťazstvo a podľa doterajších výsledkov smeruje k dvojtretinovej väčšine v parlamente.

Maďarský premiér Viktor Orbán vo svojom prejave, v ktorom v nedeľu neskoro večer deklaroval víťazstvo v parlamentných voľbách, vyslal odkaz nielen Európskej únii, ale aj ukrajinskému prezidentovi Volodymyrovi Zelenskému. 


„Toto víťazstvo si budeme pamätať do konca života, pretože sme museli bojovať proti obrovskému množstvu protivníkov: miestnej ľavici, medzinárodnej ľavici všade okolo, byrokratom z Bruselu, všetkým peniazom a inštitúciám Sorosovho impéria, medzinárodným mainstreamovým médiám aj ukrajinskému prezidentovi. Nikdy sme nemali toľko oponentov naraz,“ vyhlásil Orbán pred stúpencami v Budapešti.

Odporúčané
Alagič aj Végh sa sťažujú, že pre názor prišli o kšeft: Je na značkách, s kým chcú spolupracovať, hovorí odborník Alagič aj Végh sa sťažujú, že pre názor prišli o kšeft: Je na značkách, s kým chcú spolupracovať, hovorí odborník 11. apríla 2024, 16:30

Orbánova pravicová strana Fidesz dosiahla 67,8 % hlasov pri spočítaní takmer 99 % všetkých volebných lístkov, píše BBC. Orbánovi pogratuloval k výhre aj ruský prezident Vladimir Putin. Ten je presvedčený, že obe krajiny by mohli rozvíjať ďalšie vzťahy aj napriek ťažkej medzinárodnej situácii.

V Refresheri ti každodenne prinášame aktuálne správy zo sveta. Viac noviniek nájdeš v našej sekcii News.
Domov
Zdieľať
Diskusia