Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. apríla 2022, 18:17
Čas čítania 0:53
Radim Šlechta

Berlínom prešiel sprievod áut na podporu Ruska. Objavili sa medzi nimi aj vlajky Sovietského zväzu

Berlínom prešiel sprievod áut na podporu Ruska. Objavili sa medzi nimi aj vlajky Sovietského zväzu
Zdroj: TASR/AP
NEWS NEMECKO RUSKO RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT
Uložiť Uložené

Pôvodné demonštrácie proti diskriminácii Rusov v Nemecku vystriedal sprievod vozidiel, ktoré podporujú vojnu. Niektoré z nich mali na sebe ruské, ale aj sovietské vlajky a písmeno Z.

Berlínem projel zástup aut, která na sobě měla písmeno Z nebo připevněné ruské vlajky. Dávají tak najevo své sympatie s Ruskem a s pohledem Kremlu na válku na Ukrajině. Objevila se také vozidla s vlajkami někdejšího Sovětského svazu. Na Twitteru o tom informovala běloruská novinářka Hana Liubakova.

„Rusko přijelo v Německu podpořit přibližně 5000 vozidel,“ píše Liubakova a přikládá video s průvodem proruských aut. „Tihle lidé se nemohou vymlouvat na výpadek médií nebo nedostatek informací. K informacím mají svobodný přístup a moc dobře ví, co Rusko udělalo v Buče,“ komentovala novinářka konvoj a narážela na ukrajinské město, kde podle tamního ministerstva obrany ruští vojáci náhodně vraždili civilisty.

Domov
Zdieľať
Diskusia