Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. apríla 2022, 18:05
Čas čítania 1:01
Ema Stanovská

VIDEO: Čínski zdravotníci testujú na covid-19 aj živé ryby na trhu. Obyvatelia si kladú otázku, či už nezašli priďaleko

VIDEO: Čínski zdravotníci testujú na covid-19 aj živé ryby na trhu. Obyvatelia si kladú otázku, či už nezašli priďaleko
Zdroj: Getty Images/TPG
NEWS ČÍNA KORONAVÍRUS SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Najľudnatejšie mesto Číny v súčasnosti bojuje s prudkým nárastom covidových prípadov. Obyvatelia západnej časti mesta nemôžu ísť ani do potravín a nepremáva tam hromadná doprava.

Čínsky internet obletelo video, v ktorom zdravotníci na šanghajskom „mokrom trhu“ testujú živú rybu na koronavírus. Najľudnatejšie mesto Číny v súčasnosti bojuje s prudkým nárastom covidových prípadov. Ľudia si však kladú otázku, či úrady nezašli až príliš ďaleko, píše Insider.

Na videu vidieť, ako miestny obchodník s rybami otvára rybe papuľu, zatiaľ čo jej zdravotník odoberá výter pomocou vatovej paličky. „Prosím, nepúšťaj ju," hovorí vo videu zdravotník v ochrannom zdravotníckom obleku. „Neboj, nepohryzie ťa,“ reaguje so smiechom obchodník.

Video, ktoré zachytila ​​stanica Changsha Broadcasting Station, má na jednej platforme viac ako 2,3 milióna zobrazení. Postupne sa začalo šíriť aj na ďalších čínskych sociálnych sieťach a veľmi rýchlo sa stalo virálnym.

„A čo budú robiť, ak bude test pozitívny? Bude tá ryba musieť ísť do karantény?“ komentoval so žartom jeden z používateľov. Iní zas tvrdia, že ide len o „vtip“ a „plytvanie zdrojmi“.

Obyvatelia Šanghaja nemôžu ísť ani do potravín

Portál Insider konštatuje, že tento incident nie je úplne šokujúci vzhľadom na to, že čínske úrady si vírus spájajú takmer so všetkým – napríklad s poštovými zásielkami či mrazenými potravinami. Podľa Centra na kontrolu a prevenciu ochorení však neexistuje žiadny dôkaz o tom, že by sa infekcia mohla takouto formou prenášať.

Odporúčané
Vlaky tu jazdia cez budovy, autá tankujú na strechách. Čunking je najväčšie mesto sveta, o ktorom si možno nepočul Vlaky tu jazdia cez budovy, autá tankujú na strechách. Čunking je najväčšie mesto sveta, o ktorom si možno nepočul 17. apríla 2024, 9:30

Šanghaj, čínske finančné centrum s 26 miliónmi obyvateľov, zaznamenal v posledných týždňoch prudký nárast prípadov koronavírusu. Čína rozdelila mesto počas osemdňového lockdownu na dve časti, v ktorých postupne vykonajú hromadné testovanie obyvateľstva. Obyvatelia v západnej časti nebudú môcť počas najbližších štyroch dní opustiť svoje domovy a pre potraviny si budú chodiť na zberné miesta. Nepremáva tam ani mestská hromadná doprava.

Domov
Zdieľať
Diskusia