Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. apríla 2022, 11:59
Čas čítania 0:40
Martin Adam Pavlík

La Liga platí desiatky miliónov hráčom, ktorí väčšinou sedia na lavičke. Kto zarába v španielskej lige najviac?

La Liga platí desiatky miliónov hráčom, ktorí väčšinou sedia na lavičke. Kto zarába v španielskej lige najviac?
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj
NEWS FUTBAL REAL MADRID SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Gareth Bale za 34 miliónov eur ročne odohral v tejto sezóne len 270 minút.

Šport.sk informoval o tom, že španielsky denník Marca zverejnil zoznam desiatich najlepšie platených futbalistov v rámci španielskej La Ligy. V najlepšej desiatke sa objavilo šesť hráčov Realu Madrid a dvaja hráči z klubu FC Barcelona.

Prvé miesto obsadil waleský futbalista Gareth Bale. Berie až 34 miliónov eur ročne, pričom za Real Madrid odohral v tejto sezóne len 270 minút, teda väčšinu času strávil na lavičke náhradníkov.

Futbalista Gareth Bale.
Futbalista Gareth Bale. Zdroj: TASR/AP/Matt Dunham


Na druhom mieste je jeho spoluhráč Eden Hazard, ktorý prišiel do španielskeho tímu z Chelsea v lete 2019, avšak za „Biely balet“ tiež neodohral veľa zápasov. Portál Šport.sk pripomína, že obaja útočníci v tejto sezóne strelili dokopy len dva góly, čo sa rozhodne nepáči prezidentovi klubu Florentinovi Pérezovi. 

Balovi po skončení tejto sezóny vyprší platná zmluva. Hazard má kontrakt s Realom Madrid až do leta 2024. Real Madrid má na zozname ďalších hráčov s ročnou výplatou nad 20 miliónov eur. Sú nimi Karim Benzema, Toni Kroos, David Alaba a Luka Modrić. Barcelonu zastupujú v top desiatke Sergio Busquets (5. miesto) a Jordi Alba (7. miesto). 

Domov
Zdieľať
Diskusia