Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
1. apríla 2022, 9:07
Čas čítania 0:56
Martin Adam Pavlík

Putinov kamarát a oslavovateľ Ruska Gérard Depardieu ostro skritizoval jeho inváziu na Ukrajinu. Označil to za šialený exces

Putinov kamarát a oslavovateľ Ruska Gérard Depardieu ostro skritizoval jeho inváziu na Ukrajinu. Označil to za šialený exces
Zdroj: TASR/AP/Gaumont Columbia TriStar Films
OSOBNOSTI GERARD DEPARDIEU RUSKO SPRÁVY ZO SVETA VLADIMIR PUTIN VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Herec v roku 2013 opustil Francúzsko a prijal ruské občianstvo na protest proti navrhovanému zvýšeniu daní pre bohatých v jeho vlasti.

Vojna na Ukrajine trvá už vyše mesiaca, a ak si dostatočne informovaný, vieš, čo všetko invázia Ruska spustila: rozsiahly balík sankcií zo strany Západu, migračnú krízu, tisíce obetí na oboch stranách či zvýšené napätie po celom svete.

K súčasnej situácii sa vyjadril už aj Putinov priateľ s ruským občianstvom – slávny francúzsky herec Gérard Depardieu. Podľa portálu France24 vo štvrtok tvrdo odsúdil ruského prezidenta za vojenskú akciu v susednej krajine. Podľa herca boli Rusko a Ukrajina vždy bratskými krajinami. Preto už krátko po začatí invázie vyzýval na rokovania. „Zastavte zbrane a vyjednávajte,“ tvrdil.

Gérard Depardieu vo filme Cyrano z Bergeracu.
Gérard Depardieu vo filme Cyrano z Bergeracu. Zdroj: UGC Distribution

V kritike pokračoval aj včera. „Ruský ľud nie je zodpovedný za šialené, neprijateľné excesy svojich vodcov, akým je aj Vladimir Putin,“ uviedol herec pre agentúru AFP. Hviezda filmov Cyrano z Bergeracu, Vojna policajtov, Zelená karta, Asterix a Obelix či Drž hubu v roku 2013 opustila Francúzsko a prijala ruské občianstvo. Herec to urobil na protest proti navrhovanému zvýšeniu daní pre bohatých v jeho vlasti.

Francúzsky herec Gérard Depardieu vo filme Vojna policajtov.
Francúzsky herec Gérard Depardieu vo filme Vojna policajtov. Zdroj: Gaumont Columbia TriStar Films

Portál pripomína, že Depardieu po prijatí občianstva často vychvaľoval Rusko, nazýval ho „veľkou demokraciou“, Putina dokonca prirovnal k zosnulému pápežovi Jánovi Pavlovi II. Herec je, mimochodom, obvinený zo znásilnenia a sexuálneho napadnutia mladej francúzskej herečky, ku ktorému vraj došlo v jeho dome v Paríži v roku 2018. Toto obvinenie však herec označil za „nepodložené“.

Odporúčané
Oktagon 57 plný hviezd a veľkolepých bitiek: šokujúce zvraty aj pekelné bitky Oktagon 57 plný hviezd a veľkolepých bitiek: šokujúce zvraty aj pekelné bitky 5. mája 2024, 12:00

Depardieu vo štvrtok 31. marca tiež povedal, že celý výťažok z koncertov počas troch nocí v Paríži, ktoré sa začnú v piatok, venuje ukrajinským obetiam tragickej bratovražednej vojny.

Domov
Zdieľať
Diskusia