Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. marca 2022, 17:02
Čas čítania 0:41
Daniel Mikolášik

Slovensko posiela domov 35 zamestnancov ruskej ambasády. Nemajú záujem o korektné pôsobenie na našom území, tvrdí rezort

NEWS SLOVENSKO SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Slovensko znížilo počet príslušníkov Veľvyslanectva Ruskej federácie v Bratislave o 35 osôb.

Slovensko rozhodlo o znížení počtu príslušníkov ruskej diplomatickej misie o 35 osôb. Oznámilo to ministerstvo zahraničných vecí. Podľa informácií Refresheru pôsobilo na ruskej ambasáde v Bratislave 69 zamestnancov.

Pre pôsobenie ďalšieho ruského diplomata v rozpore s Viedenským dohovorom o diplomatických stykoch bol vo štvrtok predvolaný veľvyslanec Ruskej federácie, ktorý dostal diplomatickú nótu.

Nóta ho informovala o rozhodnutí Slovenskej republiky na základe článku 11 Viedenského dohovoru o diplomatických stykoch znížiť personál Veľvyslanectva Ruskej federácie v Bratislave o 35 osôb a stanoviť tým maximálny počet držiteľov diplomatických a služobných pasov na tejto diplomatickej misii.

Ruské veľvyslanectvo.
Ruské veľvyslanectvo. Zdroj: Ilustračné foto: TASR/Martin Turanovič

Tento krok je podľa rezortu nevyhnutnou reakciou na pokračovanie aktivít personálu ruského veľvyslanectva, ktoré sú v rozpore s Viedenským dohovorom o diplomatických stykoch, so záujmami Slovenskej republiky a snahou o rozvoj partnerských vzťahov s Ruskou federáciou.

Odporúčané
Hokejový reprezentant Gajdoš pred MS v Česku: Kvôli hráčom z NHL makáme viac, sex pred zápasom je každého osobná vec (ROZHOVOR) Hokejový reprezentant Gajdoš pred MS v Česku: Kvôli hráčom z NHL makáme viac, sex pred zápasom je každého osobná vec (ROZHOVOR) 5. mája 2024, 14:30

„V tejto súvislosti s poľutovaním konštatujeme, že po predchádzajúcich vyhosteniach ruských diplomatov v ostatných dvoch rokoch ruská diplomatická misia neprejavila záujem o korektné pôsobenie na našom území,“ dodáva ministerstvo.

V Refresheri ti každodenne prinášame aktuálne správy zo sveta. Viac noviniek nájdeš v našej sekcii News.
Domov
Zdieľať
Diskusia