Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
30. marca 2022, 20:45
Čas čítania 0:33
Richard Balog

Značka Adidas predstavila oficiálnu loptu pre Majstrovstvá sveta vo futbale 2022

Značka Adidas predstavila oficiálnu loptu pre Majstrovstvá sveta vo futbale 2022
Zdroj: Adidas
ŠPORT ADIDAS FUTBAL
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Lopta dostala názov Al Rihla, čo v preklade znamená cesta. Dostupná je v online obchode značky Adidas za 150 eur.

Lopta dostala názov Al Rihla, čo v preklade znamená cesta. Dostupná je v online obchode značky Adidas za 150 eur. Nemecká spoločnosť venuje 1 % z celosvetového predaja charite Common Goal, ktorá sa snaží urobiť z futbalu inkluzívnejšiu hru pre všetkých. 

Majstrovstvá sveta vo futbale 2022, jedna z najväčších športových udalostí, sa uskutočnia v Katare od 21. novembra do 18. decembra. 

Al Rihla bola vytvorená na základe testov v laboratóriách, aerodynamických tuneloch a na ihriskách so zameraním na presnosť a spoľahlivosť.

„Hra je čoraz rýchlejšia, a ako sa zrýchľuje, presnosť a letová stabilita lopty sú čoraz dôležitejšie. Nový dizajn umožňuje lopte udržať si výrazne vyššiu rýchlosť, keď sa pohybuje vo vzduchu. Pre najväčšiu globálnu udalosť v športe sme sa rozhodli urobiť nemožné možným radikálnou inováciou. Vytvorením doteraz najrýchlejšej a najpresnejšej lopty majstrovstiev sveta,“ povedala riaditeľka dizajnu a výroby Franziska Loeffelmannová.

Adidas
Zdroj: Adidas
Adidas
Zdroj: Adidas
Odporúčané
Najlepšie tenisky na behanie? Adidas Ultraboost   Najlepšie tenisky na behanie? Adidas Ultraboost 28. februára 2022, 13:30
Domov
Zdieľať
Diskusia