Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je vytvorený v rámci mediálnej spolupráce so spoločnosťou Pucung.
30. marca 2022, 16:30
Čas čítania 1:23
Sponzorovaný obsah

Protikorupčný festival Pucung je späť, prinesie bohatý program a výnimočných hostí

Protikorupčný festival Pucung je späť, prinesie bohatý program a výnimočných hostí
Zdroj: Refresher/Timea Krauszová
KULTÚRA FESTIVALY KOŠICE
Uložiť Uložené

V poradí 5. ročník sa uskutoční už tradične v Košiciach od 22. – 23. apríla. Výťažok z predaja lístkov organizátori pošlú na pomoc Ukrajine.

Multižánrový festival Pucung sa do Košíc vracia po dvojročnej prestávke. Ústrednou témou festivalu je motto „Všetko je možné“, ktoré reaguje na to, že naša spoločnosť urobila v oblasti boja proti korupcii veľké pokroky.


„Pucung prináša neobyčajnú koncentráciu ľudí, ktorým sa darí na Slovensku trochu upratať. Tento rok bude zostava mimoriadne silná a hovoriť budeme o posune, aký sme si pred pár rokmi na Slovensku nevedeli predstaviť,” uviedla organizátorka Anna Augustínová z Nadácie Zastavme korupciu.

pucung festival
Zdroj: Pucung


Na jednom mieste sa opäť stretnú inšpiratívne osobnosti z občianskej spoločnosti, novinárskeho prostredia a kultúry, ktorí sú dôkazom, že pozitívna zmena je možná. Návštevníci si po prvýkrát užijú až dvojdňový program, na ktorom sa predstavia známe kapely či stand-upy.

Viac informácií

Príde aj šéfka Európskej prokuratúry

Na pozvanie Úradu na ochranu oznamovateľov, ktorý festival spoluorganizuje, do Košíc príde hlavná európska prokurátorka Laura Kövesiová, známa tým, že v rodnom Rumunsku posadila za mreže vysokopostavených politikov.

O korupčných kauzách, ktoré otriasli Slovenskom, bude diskutovať šéf NAKA Ľubomír Daňko, prokurátor ÚŠP Ján Šanta a riaditeľka Nadácie Zastavme korupciu Zuzana Petková. Moderovať bude novinárka Denníka N Monika Tódová.

Ďalšie diskusie budú venované aktuálnej téme hybridných vojen a ruskej špionáži či čestnosti v podnikaní. Na divákov čaká živý Ťažký týždeň s Jakubom Gulíkom a stand-upisti Silných rečí Jakub Ťapák, Simona Salátová a Tomáš Hudák.

O tom, že pár ľudí dokáže v lokálnych komunitách urobiť veľa, porozprávajú Vedátor Samo Kováčik a novinárka Laura Kellöová.

Fotografia z predchádzajúceho ročníka festivalu Pucung.
Fotografia z predchádzajúceho ročníka festivalu Pucung. Zdroj: Pucung

Ocenený hudobný sprievod

Na Pucungu vystúpi aj jazzovo-soulová formácia Lash & Grey, ktorá nedávno získala ocenenie Radio Head Awards či Blame Your Genes. Hudobnou bodkou za programom bude koncert kapely Heľenine Oči, ktorá svojou tvorbou vtipne reflektuje spoločenské dianie.

Festival reaguje aj na situáciu na Ukrajine. „Chceli sme vyjadriť podporu Ukrajincom, ktorí hrdinsky bojujú za svoju krajinu. Najviac zmysluplná sa nám zdala finančná pomoc,” povedala riaditeľka Nadácie Zastavme korupciu Zuzana Petková. 

Celý výťažok z predaja lístkov preto nadácia venuje iniciatíve Kto pomôže Ukrajine. 

Festival sa koná počas piatka a soboty 22. a 23. apríla v košickej Tabačke a v kine Úsmev. Hlavným partnerom je Úrad na ochranu oznamovateľov.  

kúpiť lístky
pucung festival
Zdroj: Pucung

Viac informácií o festivale nájdeš na www.pucung.sk.

Domov
Zdieľať
Diskusia