Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. marca 2022, 9:30
Čas čítania 3:39
Viktor Kniš

Exkluzívne: Festivaly ako Pohoda či Grape budú v roku 2022 bez kapacitných obmedzení, potvrdili ministerstvo kultúry a ÚVZ

KULTÚRA FESTIVAL GRAPE FESTIVAL HIP HOP ŽIJE FESTIVAL POHODA
Uložiť Uložené

Na letisku pri Trenčíne, ale aj na hiphopovom festivale Hip Hop Žije sa budú môcť v roku 2022 stretnúť tisíce ľudí. Zisťovali sme, čo organizátori plánujú a ako budú udalosti pod holým nebom vyzerať.

Letné festivaly v roku 2022 by mali vyzerať tak ako pred pandémiou. Ministerstvo kultúry sa s Úradom verejného zdravotníctva SR predbežne dohodlo na tom, že by sa mohli konať bez kapacitných obmedzení. Refresheru túto informáciu potvrdila hovorkyňa rezortu kultúry.

Epidemiológovia zároveň momentálne neplánujú zavádzať automaty ani iné koncepty, ktoré by monitorovali situáciu na celom území Slovenska alebo regionálne.

Technicky sa nič nemení, pretože vyhlášky už teraz umožňujú hromadné podujatia bez obmedzení, úrady sa však zaviazali, že ak sa epidemická situácia nezmení, nebudú zbytočne zavádzať obmedzenia pre kultúru.

„Kultúra môže fungovať ako pred pandémiou. Znamená to, že všetky prevádzky a hromadné podujatia okrem toho, že fungujú v režime základ, sú bez kapacitných obmedzení alebo obmedzení otváracích hodín. Organizátori tak majú voľné ruky a na podujatiach môžu využívať 100 percent kapacity bez režimu OTP, OP a OP+,“ napísalo Refresheru ministerstvo kultúry. 

Grape Festival
Zdroj: Facebook/Grape Festival

Festivaly rátali so všetkými alternatívami

Podľa našich informácií organizátori najväčších festivalov na Slovensku túto informáciu nemali, počítali so všetkými alternatívami a očakávali, že by sa mohli v nasledujúcich týždňoch dozvedieť viac. Informáciu sa dozvedeli od Refresheru, pochopiteľne ich však potešila.

Vyskúšaj predplatné
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 112618 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Domov
Zdieľať
Diskusia