Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. marca 2022, 15:19
Čas čítania 0:56
Martin Mičuda

Ferrari potvrdilo príchod svojho premiérového SUV. Automobilka zverejnila prvú oficiálnu fotografiu

TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY
Uložiť Uložené

Purosangue by sme mali spoznať v plnej kráse ešte tento rok.

Úplne prvé SUV značky Ferrari je opäť bližšie skutočnosti. Taliansky výrobca superšportových automobilov totiž práve zverejnil vôbec prvý oficiálny záber chystaného modelu Purosangue, ktorým chce Ferrari konkurovať najmä modelom ako Aston Martin DBX, Lamborghini Urus, Maserati Levante či Porsche Cayenne. Hoci Taliani s vozidlom typu SUV dlho váhali, vzhľadom na dobu a s ňou aj iné preferencie zákazníkov v Maranelle museli prehodnotiť situáciu.

Odporúčané
Ferrari vyrobí prvé SUV: uniknuté zábery kompletne odhalili, ako bude vyzerať Ferrari vyrobí prvé SUV: uniknuté zábery kompletne odhalili, ako bude vyzerať 22. februára 2022, 13:33

Samotný záber odkrýva to najhlavnejšie a tým sú predné partie so špecificky delenými full-LED svetlami. Tie svojím tvarom decentne pripomínajú model SF90, podstatnejšie však je, že de facto potvrdzujú pravosť nedávneho úniku, na ktorom bolo SUV Purosangue predčasne kompletne odhalené.

Súčasťou nárazníka budú následne výrazné otvory na prívod vzduchu, ako aj uprostred nich umiestnený samotný znak značky. Pochopiteľne, logo nebude chýbať ani nad ním, na kapote.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Ferrari (@ferrari)

Ako sa predpokladalo, Purosangue zastúpi skôr akýsi všestrannejší model na dennodenné používanie než SUV do skutočného terénu. Otáznik stále visí nad ponukou motorov. Vzhľadom na aktuálne portfólio agregátov Ferrari prichádzajú do úvahy tri motorizácie: 2,9-litrový šesťvalec z modelu 296 GTB, 4-litrový osemvalec z SP90 Stradale alebo aj 6,5-litrový dvanásťvalec z 812 Superfast. Minimálne jeden z nich si tak nájde miesto aj v prvom SUV značky.


Ferrari stále presne neinformuje o tom, kedy k slávnostnému odhaleniu dôjde, uvádza len, že sa tak stane tento rok. K prvým zákazníkom sa však Purosangue s najväčšou pravdepodobnosťou dostane až budúci rok.

Ferrari, Purosangue,
Zdroj: Ferrari
Domov
Zdieľať
Diskusia