Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
25. marca 2022, 21:16
Čas čítania 0:44
Martin Adam Pavlík

Vladimir Putin prirovnal Rusko k spisovateľke J. K. Rowlingovej a kritizoval Hollywood

Vladimir Putin prirovnal Rusko k spisovateľke J. K. Rowlingovej a kritizoval Hollywood
Zdroj: Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool/TASR
NEWS HOLLYWOOD J. K. ROWLING RUSKO VLADIMIR PUTIN
Uložiť Uložené

Ruský prezident sa opäť tvrdo pustil do Západu.

Ruský prezident Vladimir Putin vo svojom najnovšom prejave opäť nešetril kritikou voči západnému svetu, pričom Rusko prirovnal k britskej spisovateľke J. K. Rowlingovej, píše Unilad

Narážal na takzvanú „cancel culture“ a prirovnanie sa týkalo konkrétne toho, že Západ „zrušil“ autorku slávnej knižnej série o čarodejníkovi Harrym Potterovi po tom, ako sa kriticky vyjadrila o transrodových osobách. Západ sa podľa slov Putina teraz snaží rovnako „zrušiť“ aj  Rusko.



Kritizoval tiež Hollywood. Tvrdil, že západné filmy nespomínajú účasť Ruska v druhej svetovej vojne. „V Hollywoode natáčali filmy, kde jedinou krajinou, ktorá porazila fašistov, boli Spojené štáty americké. Nehovorili nič o Červenej armáde,“ povedal Putin.

Bez dôkazov ďalej obvinil západné krajiny z toho, že odstraňovali diela klasických ruských skladateľov ako Čajkovskij a Rachmaninov či zakazovali knihy ruských autorov, pričom povedal, že postoj Západu k ruskej kultúre pripomína nacistické pálenie kníh v 30. rokoch.

Domov
Zdieľať
Diskusia