Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
25. marca 2022, 10:07
Čas čítania 0:30
Jakub Paulík

Zomrel tiger menom Putin, ktorý sa narodil v Česku. Zlyhalo mu srdce

Zomrel tiger menom Putin, ktorý sa narodil v Česku. Zlyhalo mu srdce
Zdroj: Pixabay/CC0/na voľné použitie
NEWS TIGER VLADIMIR PUTIN
Uložiť Uložené

Tiger žil najprv v zoologickej záhrade v Dánsku, neskôr v USA.

V zoologickej záhrade Apple Valley v USA zomrel tiger menom Putin. Pri preventívnej zdravotnej prehliadke mu zlyhalo srdce, informoval The Independent. Riaditeľ zoologickej záhrady John Frawley povedal, že štvrtok, keď oznámili úmrtie tigra, bol pre nich veľmi ťažký a za zvieraťom budú ešte istý čas smútiť. Tiger po sebe zanechal niekoľko mláďat.

Putin sa v roku 2009 narodil v Česku, neskôr bol prevezený do Dánska, kde prežil 6 rokov, a v roku 2015 ho umiestnili v zoologickej záhrade v USA.

„Bol to rutinný postup, ktorý je dôležitou súčasťou našej starostlivosti a práce na ochranu tigrov. Tieto typy zákrokov plánujeme týždne dopredu. Boli prijaté všetky potrebné preventívne opatrenia a tím urobil všetko, čo bolo v jeho silách, aby toto zviera zachránil,“ uviedol vedúci oddelenia starostlivosti o zvieratá Taylor Yaw.

Domov
Zdieľať
Diskusia