Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. marca 2022, 11:30
Čas čítania 2:35
Martin Adam Pavlík

RECENZIA: The Lost City

RECENZIA: The Lost City
Zdroj: Cinemart SK
FILMY A SERIÁLY SANDRA BULLOCK BRAD PITT CHANNING TATUM DANIEL RADCLIFFE FILMY 2022 NOVÉ FILMY NOVÉ FILMY S DABINGOM THE LOST CITY
Uložiť Uložené

Oplatí sa ísť do kina na novú akčnú dobrodružnú komédiu s hviezdnym obsadením?

Sandra Bullock ako spisovateľka dobrodružných románov stratená pobehuje po džungli v podpätkoch a trblietavých fialových šatách. Channing Tatum pôsobí ako trocha zabrzdený ťuťmák fackujúci hlavohrude so samopalmi a snaží sa ju zachrániť pred vražednými zloduchmi.

Brad Pitt ako štýlový a drsný vojnový veterán vie vytiahnuť hlášky aj v latinčine a Daniel Radcliffe sa ako zakomplexovaný zbabelec snaží za každú cenu získať cenný poklad na nebezpečnom ostrove. 

Inteligentný humor, kopec hlášok, zábavné postavy, mnoho akcie a hviezdne obsadenie. To všetko ponúka najnovšia akčná dobrodružná komédia The Lost City, ktorú nakrútili bratia Aaron Nee a Adam Nee.

Skok do sveta blockbusterov

V našich končinách nie sú vôbec známi, pretože ich dva doterajšie celovečerné filmy Band of Robbers a The Last Romantic slovenskí diváci nemali možnosť vidieť v kinách. Mali totiž poriadne ďaleko od nablýskaných blockbusterov. Šlo o nezávislé žánrové filmy s výrazným humorom, pričom cítiť, že bratia inklinujú k silnej vetve ambicióznych autorských režisérov.

Sandra Bullock a Channing Tatum vo filme The Lost City.
Sandra Bullock a Channing Tatum vo filme The Lost City. Zdroj: Cinemart SK

V prípade oboch filmov písali aj scenár a postarali sa i o strih. Aaron si navyše už vyskúšal, aké to je, stáť za kamerou, Adam zase ako herec, aké to je, stáť pred ňou. Poďme však už k ich najnovšej snímke. Bullock aj Pitt patria v Hollywoode medzi elitu, obaja sú už aj držiteľmi Oscara. Ich filmy preto ani netreba predstavovať. 

Tatum sa stal populárnym najmä vďaka akčným trilerom či uleteným komédiám (zo všetkého najviac zarezonovali Magic Mike alebo 21 a 22 Jump Street), pričom mu výrazne dopomohol výzor nabúchaného modela. To, že vie aj skutočne hrať, však ukázal niekoľkokrát, najmä v dráme podľa skutočných udalostí Foxcatcher.

Sebareflexívna paródia na gýč

Domov
Zdieľať
Diskusia