Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. marca 2022, 23:07
Čas čítania 1:27
Dominik Vetrák

Hra zo sveta Harryho Pottera bude obrovská. 15-minútový trailer odhaľuje čarovanie, magické zvery aj otravných Slizolinčanov

Hra zo sveta Harryho Pottera bude obrovská. 15-minútový trailer odhaľuje čarovanie, magické zvery aj otravných Slizolinčanov
Zdroj: Avalanche Software
TECH HOGWARTS LEGACY
Uložiť Uložené

Sleduj zábery z hrania očakávanej hry zo sveta Harryho Pottera.

Vývojári zo štúdia Avalanche (Disney Infinite, Cars 3: Driven to Win) dnes počas streamu od Playstationu známeho ako State of Play odhalili ukážky z hrania očakávanej hry Hogwarts Legacy. Ide o hru zo sveta Harryho Pottera, ktorá vyjde koncom tohto roka na PC, Xbox One, Xbox Series X/S a PS4/PS5. 

Ako sa dozvieš vo videu, hra bude ozaj veľká a jej prejdenie ti zaberie dosť času. Začneš ju tak, že si vytvoríš vlastného čarodejníka, a následne začneš študovať mágiu na rôznych zaujímavých predmetoch (čarovanie, súboje, elixíry...).

Odporúčané
RECENZIA: Elden Ring (Xbox Series X/PS5) RECENZIA: Elden Ring (Xbox Series X/PS5) 12. marca 2022, 9:30

Spoznáš svojich kamarátov študentov, profesorov mágie, ale aj magické stvorenia a záporákov. Zdá sa, že záporákmi hry budú škriatkovia, ktorí sa rozhodnú rebelovať proti čarodejníkom – ľuďom, ktorí vládnu čarodejníckemu svetu.

Tvorcovia vo videu prezentovali aj prepracovaný súbojový systém. Ten sa spolieha ako na útoky, tak aj na obranu a odrážanie útokov. Mnohé kúzla poznáš priamo z filmov a kníh, niektoré budú celkom nové a originálne. Schopnosti si budeš môcť vylepšovať rôznymi zručnosťami či elixírmi, ktoré si najskôr musíš vytvoriť. 

Trailer a zábery z hrania gameplay Harry Pottera hra
Gameplay trailer na hru Hogwarts Legacy. Zdroj: Avalanche Software/propagační materiál

Dej ťa zavedie do samotného Rokfortu, školy čarodejníkov, do jeho okolia, ale aj vzdialených oblastí na konci 18. storočia. Mnohých zrejme poteší, že budeme môcť lietať na metle. V krátkej scéne je vidieť, aký je svet rozľahlý a že rýchlejší pohyb vďaka lietaniu na metle sa ozaj zíde. 

Vo videu nižšie sa dozvieš všetko podstatné a zistíš, či táto hra môže byť pre teba. Vyzerá prepracovane, s množstvom herných mechaník a čarovne vyzerajúcim svetom (doslova aj obrazne). 

Čo sa týka vytvorenia vlastnej postavy, budeš si môcť pre ňu vybrať „maskulínny či feminínny hlas bez ohľadu na to, ako bude vyzerať jej telo,“ píše Daily Dot. Tvorcovia sa tak nepriamo dištancujú od názorov autorky knižnej série o Harrym Potterovi J. K. Rowling, ktorá bola za svoje výroky o transrodových ľuďoch často kritizovaná.

Odporúčané
Hogwarts Legacy: 10 nostalgických odkazov a easter eggov na Harryho Pottera Hogwarts Legacy: 10 nostalgických odkazov a easter eggov na Harryho Pottera 14. februára 2023, 13:30

Proti jej postojom sa okrem iného postavili aj herci stvárňujúci hlavných hrdinov filmovej série Daniel Radcliffe (Harry Potter), Emma Watson (Hermiona Granger) či Rupert Grint (Ron Weasley).

J. K. Rowling je TERF, teda radikálna feministka, ktorá nepovažuje transrodové ženy za ženy a neuznáva ani ich práva. Mnohí hráči si preto odmietajú hru kúpiť, keďže tým priamo podporia J. K. Rowling, ktorá profituje zo všetkého zo sveta Harryho Pottera. 

Domov
Zdieľať
Diskusia