Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
16. marca 2022, 18:30
Čas čítania 0:55
Veronika Szűcs Rajničová

Nyetflix, Stopify alebo Starbacks: Grafik upravil logá známych firiem, ktoré odišli z Ruska

Nyetflix, Stopify alebo Starbacks: Grafik upravil logá známych firiem, ktoré odišli z Ruska
Zdroj: Václav Kudělka
ZAUJÍMAVOSTI RUSKO RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Zoznam spoločností, ktoré sa rozhodli odísť z ruského trhu, každým dňom narastá.

Rusi sa po Putinovej invázii na Ukrajinu budia do celkom iných dní. Na raňajky si nedajú McDonald’s ani kávu zo Starbucksu, ani si k nim nezapnú seriál na Netflixe. 

Zoznam spoločností, ktoré sa rozhodli odísť z ruského trhu, každým dňom narastá. Už teraz sú ich desiatky. Prečítaj si, ktoré to sú a ako ich odchod ovplyvní život bežných ľudí.

Je medzi nimi aj výrobca drogérie Unilever, predajca nábytku Ikea, odevné značky H & M, Nike, Adidas či Uniqlo, aj fastfoodové reťazce, ako sú Pizza Hut, KFC alebo Burger King. K bojkotu sa pridali aj Netflix, Disney, Spotify, Microsoft a Apple. 

Kreatívny riaditeľ profesionálneho českého herného tímu eSuba Václav Kudělka sa rozhodol pohrať s logami známych firiem tak, aby vtipne reflektovali na moskovský exit. Svoje výtvory zdieľal na sociálnej sieti LinkedIn

Upravené logá firiem po ich odchode z ruského trhu.Upravené logá firiem po ich odchode z ruského trhu.Upravené logá firiem po ich odchode z ruského trhu.Upravené logá firiem po ich odchode z ruského trhu.
Zobraziť galériu
(4)

Ako Moskva reaguje na odchod firiem

Ruský premiér Michail Mišustin minulý štvrtok prezidentovi Vladimirovi Putinovi povedal, že vláda navrhla previesť spoločnosti, ktoré opustili Rusko, pod „externú administratívu“. 

Presné mechanizmy tohto kroku nie sú jasné, ale medzi ruskou elitou je diskusia o tom, aká by mala byť reakcia Moskvy na západné sankcie.

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov vyhlásil, že ruská ekonomika zažíva šok v dôsledku „absolútne bezprecedentnej“ ekonomickej vojny. 

„Naša ekonomika teraz zažíva vplyv šoku a sú tu negatívne dôsledky, ktoré budú minimalizované,“ povedal novinárom. Situáciu označil za turbulentnú, ale poukázal aj na to, že sa už prijímajú opatrenia na jej upokojenie a stabilizáciu.

Domov
Zdieľať
Diskusia