Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. marca 2022, 17:30
Čas čítania 0:52
Martin Mičuda

Nový Mercedes-Benz EQS SUV ukážu 19. apríla, zatiaľ vieme, ako bude vyzerať jeho interiér

Nový Mercedes-Benz EQS SUV ukážu 19. apríla, zatiaľ vieme, ako bude vyzerať jeho interiér
Zdroj: Mercedes-Benz
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY ELEKTROMOBILY
Uložiť Uložené

EQS SUV bude najväčšie a najluxusnejšie elektrické SUV značky Mercedes-Benz.

Nemecký výrobca rozšíri svoje EQ portfólio o ďalšie dva SUV modely, EQE SUV a EQS SUV. Ako prvé vydajú EQS SUV, ktoré nadviaže na klasické EQS.

Odporúčané
EQS nás v teste opantalo luxusom a technológiami, dala však pýcha značky uvádzaný dojazd až 770 km? EQS nás v teste opantalo luxusom a technológiami, dala však pýcha značky uvádzaný dojazd až 770 km? 14. februára 2022, 16:30

Exteriér odhalí automobilka 19. apríla, zatiaľ zverejnila fotky, v ktorých je auto zabalené do maskovacej fólie. Tvary naznačujú, že EQS SUV sa bude podobať na ich aktuálne elektromobily. Prevládať tak budú oblé tvary, zaslepená maska plynulo nadväzujúca na predné svetlomety s technológiou Digital Light či prepojené úzke koncové svetlá.

Mercedes-Benz, EQS SUV,
Zdroj: Mercedes-Benz

Palubnú dosku bude mať rovnakú ako limuzína EQS. Budú tam tri obrazovky – 12,3” digitálne budíky, 17,7” centrálny displej a 12,3” obrazovka pred spolujazdcom. Sú zaliate do jedného zahnutého skleneného panela s celkovou šírkou viac ako 141 centimetrov a s celkovou plochou 2 432,11 štvorcového centimetra.

Odporúčané
Kráľ je len jeden. Vyskúšali sme nové S-ko za takmer 200 000 eur Kráľ je len jeden. Vyskúšali sme nové S-ko za takmer 200 000 eur 20. januára 2021, 14:30

Ohnuté sklo pozostáva z kremičitanu hlinitého, ktorý je mimoriadne odolný proti poškriabaniu. Okrem toho dve vrstvy krycieho skla znižujú odrazy a zjednodušujú čistenie. Oficiálne fotografie naznačujú, že multimediálne prostredie bude mať dodatočné nastavenia súvisiace s terénnymi funkciami vozidla, pribudnú aj nové ozdobné dekóry.

Vo voliteľnej výbave bude pravdepodobne možnosť zvoliť až tri rady sedadiel. Na viac detailov či parametre súvisiace s druhmi motorov si musíme ešte počkať. Už teraz však vieme, že elektrické SUV sa bude vyrábať v americkej Alabame, pričom výrobca ohlasuje aj nové partnerstvo so špecialistom na batérie Envision AESC s cieľom založiť továreň na články v USA.

Mercedes-Benz, EQS SUV,Mercedes-Benz, EQS SUV,Mercedes-Benz, EQS SUV,Mercedes-Benz, EQS SUV,
Zobraziť galériu
(14)
Domov
Zdieľať
Diskusia