Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. marca 2022, 15:08
Čas čítania 0:40
Adam Novosad

Pri Liptovskom Mikuláši sa údajne pohybuje veľká mačkovitá šelma, upozorňuje mesto. Nájsť sa ju snažia ochranári aj polícia

NEWS ZVIERACIA RÍŠA
Uložiť Uložené

V Liptovskom Mikuláši zasahuje štátna polícia, ale aj ochranári.

Po Liptovskom Mikuláši sa pohybuje veľká čierna mačkovitá šelma. Varovanie, aby si ľudia dávali pozor, dnes dopoludnia zverejnilo na svojej facebookovej stránke mesto Liptovský Mikuláš, podľa ktorého prítomnosť šelmy nahlásil jeden z obyvateľov počas rannej vychádzky so psom v okolí mestskej časti Vitálišovce. 

„Na mestskú políciu bola dnes ráno nahlásená kuriózna udalosť. Pri rannom venčení videl obyvateľ v okolí Vitálišoviec čiernu mačkovitú šelmu, ktorú identifikoval ako čiernu pumu alebo jaguára,“ napísalo mesto v statuse.

Mesto poprosilo obyvateľov, aby sa pohybovali v obytných zónach a netrávili čas v okolitej prírode až do chvíle, kým bude šelma odchytená. Na miesto hlásenia medzitým dorazila štátna polícia, ale aj zásahový tím ochranárov Tatranského národného parku. 

Podľa portálu Aktuality z neďalekej kontaktnej zoologickej záhrady neušla žiadna šelma. Pred časom jeden z obyvateľov žiadal Mestské zastupiteľstvo v Liptovskom Mikuláši o povolenie na chov mačkovitej šelmy v byte, avšak táto žiadosť mu nebola schválená. Nevedno však, či môže mať s hlásením výskytu šelmy akúkoľvek spojitosť.

Domov
Zdieľať
Diskusia