Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. marca 2022, 15:42
Čas čítania 1:06
Martin Adam Pavlík

Alexander Ovečkin si vraj nezmenil profilovku s Putinom preto, lebo sa bojí o svoju rodinu žijúcu v Rusku

Alexander Ovečkin si vraj nezmenil profilovku s Putinom preto, lebo sa bojí o svoju rodinu žijúcu v Rusku
Zdroj: TASR/AP
ŠPORT ALEXANDR OVEČKIN HOKEJ RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Ruský útočník vraj klubu vysvetlil, prečo si ešte nezmenil profilovku s Putinom.

Vojna na Ukrajine už trvá viac ako dva týždne, no svetoznámy ruský hokejista Alexander Ovečkin má na Instagrame stále fotku s ruským prezidentom Vladimirom Putinom, ktorý inváziu nariadil. Podľa portálu Šport.sk si dlhoročná hviezda NHL tímu Washington Capitals nechce profilovku zmeniť preto, lebo sa bojí o svoju rodinu.

Podľa novinárky ESPN Emily Kaplanovej žiadal Alexandra Ovečkina o zmenu profilovej fotografie na Instagrame aj samotný klub Washington Capitals. Dokonca niekoľkokrát. Zakaždým však vraj prišla rovnaká odpoveď: „Ak by som to spravil, naozaj by som cítil, že je to signál, ktorým by som vystúpil proti Putinovi. Moja rodina by bola v nebezpečenstve.“

Ovečkin
Zdroj: TASR/AP


Ovečkinova manželka, dve deti a rodičia totiž stále žijú v Rusku. Generálny manažér klubu Washington Capitals Brian MacLellan o hokejistovi povedal: „Je to dobrý človek. Je emotívny a veci berie osobne. Myslím si, že bol vystavený neuveriteľnému tlaku. (...) Pre svoje postavenie sa dostal do ťažkej situácie, ktorú pravdepodobne nezvládne... Je to pre neho naozaj ťažké. Rozprávame sa s ním. Dostáva sa pod tlak zo všetkých strán – zo Severnej Ameriky, z Ruska, od rodiny, od mnohých rôznych ľudí. Snaží sa to vyriešiť a my sa ho pokúšame podporiť.“


Ovečkin len niekoľko dní po ruskej invázii na Ukrajinu komentoval Putina na jednej z tlačových konferencií: „Je to môj prezident. Ale ako som povedal, nie som v politike. Som športovec a dúfam, že sa všetko čoskoro skončí. Nechcem vidieť, že sa niekto zranil, že niekoho zabili. Som Rus, no nemôžem to kontrolovať. Nie je to v mojich rukách.“ Ovečkin takisto dodal, že je proti vojne a želá si mier medzi oboma krajinami.

Domov
Zdieľať
Diskusia