Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. marca 2022, 7:15
Čas čítania 0:51
Viktor Kniš TASR

Opatrenia sa výrazne uvoľňujú, Slovensko sa vracia do stavu skoro ako pred pandémiou. Povinné zostávajú respirátory

NEWS KORONAVÍRUS OPATRENIA
Uložiť Uložené

Zrušila sa aj povinnosť preukazovať sa negatívnym výsledkom PCR testu pri prílete na Slovensko z rizikových krajín.

Protipandemické opatrenia sa od pondelka uvoľnili. Zrušili sa kapacitné obmedzenia na hromadných podujatiach i obmedzenia prevádzkových hodín.

Nosenie respirátorov je naďalej povinné, výnimku majú napríklad televízni moderátori. Zároveň sa zrušilo povinné PCR testovanie po prílete na Slovensko z rizikových krajín.

Zostávajú povinné respirátory

Od pondelka sú zrušené vyhlášky, ktoré upravovali pravidlá činnosti prevádzok maloobchodu a služieb a organizácie hromadných podujatí. Znamená to, že všetky prevádzky a hromadné podujatia okrem toho, že fungujú v režime základ, sú bez kapacitných obmedzení alebo obmedzení otváracích hodín. Povinnosť nosiť respirátor v prevádzkach a na hromadných podujatiach zostala naďalej zachovaná vo vyhláške k prekrytiu horných dýchacích ciest, pričom výnimkou nie sú ani hromadné podujatia v exteriéri.


Tento týždeň plánuje Úrad verejného zdravotníctva SR vydať namiesto zrušených vyhlášok usmernenie hlavného hygienika SR pre organizáciu hromadných podujatí a činnosť prevádzok počas pandémie ochorenia covid-19 na Slovensku.


Povinnosť mať prekryté horné dýchacie cesty sa po novom nevzťahuje na osoby vystupujúce na tlačových konferenciách ani na účinkujúcich v spravodajských a publicistických programoch. „Netýka sa to novinárov, ktorí sa na týchto tlačových konferenciách pracovne zúčastňujú,“ spresnil úrad.


Zrušila sa aj povinnosť preukazovať sa negatívnym výsledkom PCR testu pri prílete na Slovensko z rizikových krajín.


Vyhlášky vychádzajú z aktualizácie protipandemických opatrení, ktorú schválila minulý týždeň vláda. K uvoľneniu opatrení sa pristúpilo po zohľadnení aktuálnej epidemickej situácie.

Domov
Zdieľať
Diskusia