Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. marca 2022, 10:24
Čas čítania 0:57
Eduard Starkbauer

Vladimir Putin od začiatku invázie prepustil osem generálov. Nepáči sa mu doterajší priebeh „špeciálnej operácie“

Vladimir Putin od začiatku invázie prepustil osem generálov. Nepáči sa mu doterajší priebeh „špeciálnej operácie“
Zdroj: TASR/AP
NEWS RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT VLADIMIR PUTIN VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Šéf Kremľa nie je spokojný s postupom ruských vojsk, ktoré na Ukrajine bojujú už tretí týždeň

Ruský prezident Vladimir Putin nenesie podľa riaditeľa ukrajinskej rady pre bezpečnosť a obranu Olexija Danilova pomalý postup a straty ruskej armády vôbec dobre. Na Ukrajine už stihli umrieť traja ruskí generáli a podľa najnovších správ už šéf Kremľa na postoch vojenských generálov stihol vymeniť ďalších osem. Olexij Danilov podľa stránky Ukrajinská pravda označil Vladimira Putina za zúfalého. 

Zámienkou na nahradenie ôsmich generálov je údajne systematické neposkytovanie presných a hodnoverných informácií o skutočnom stave ruskej armády. Putin sa podľa NY Times, odvolávajúcich sa na zdroje priamo z prostredia Kremľa, už od začiatka marca „cíti urazene a jeho paranoja vraj začína hraničiť s absurditou“.

Ruský prezident mal podľa všetkého na Ukrajine v pláne rýchlu vojenskú operáciu. Invázia však vstúpila do tretieho týždňa a ukrajinské sily, napriek obetiam i rozsiahlym materiálnym stratám, ruskej vojenskej presile odolávajú.

Odporúčané
Ako Rusi fanatizujú ukrajinské deti na okupovaných územiach a robia z nich zabijakov Ako Rusi fanatizujú ukrajinské deti na okupovaných územiach a robia z nich zabijakov 8. apríla 2024, 19:00

Vladimir Putin má byť údajne rozhorčený aj výkonom federálnej bezpečnostnej služby (FSB), na základe ktorej informácií prebiehala dôležitá časť príprav „špeciálnej operácie“ na Ukrajine. Bezpečnostný expert Philip Ingram pre Daily Mail povedal, že „Putin agentúru viní z klamlivých informácií, ktoré viedli k nesprávnym rozhodnutiam“. Agentúra FSB vraj predpokladala rýchlu kapituláciu ukrajinských síl a podcenila jej technickú aj strategickú pripravenosť. 

Určiť rozsah skutočných strát ruskej armády dnes ostáva mimoriadne náročné. Ukrajinské úrady informujú o 12 000 obetiach, pričom európske a americké zdroje hovoria o 3 000 až 9 000 padnutých ruských vojakoch.

Domov
Zdieľať
Diskusia