Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. marca 2022, 15:53
Čas čítania 0:30
Kamila Šebestová

Paralympiáda 2022: Slováci sú v medailovej bilancii top 10

NEWS SLOVENSKÝ TÝŽDEŇ V ŠPORTE
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Predbehli sme aj Nemecko a USA.

Slovensko má na paralympiáde úspech. V medailovej bilancii sme medzi top 10 krajinami a predbehli sme dokonca aj Nemecko a USA, informuje portál sportnet.sme.sk. Po 6. súťažnom dni sa aktuálne nachádzame na 8. mieste. Prvé miesto momentálne patrí Číne. 

Zo športového úspechu sa teší paralyžiar Miroslav Haraus, ktorý dnes získal bronzovú medailu v obrovskom slalome zrakovo znevýhodnených. 

Slovenský reprezentant v paraalpskom lyžovaní Miroslav Haraus (vľavo) a navádzač Maroš Hudík sa tešia zo zisku bronzovej medaily v obrovskom slalome zrakovo znevýhodnených na zimných paralympijských hrách v Pekingu vo štvrtok 10. marca 2022.
Slovenský reprezentant v paraalpskom lyžovaní Miroslav Haraus (vľavo) a navádzač Maroš Hudík sa tešia zo zisku bronzovej medaily v obrovskom slalome zrakovo znevýhodnených na zimných paralympijských hrách v Pekingu vo štvrtok 10. marca 2022. Zdroj: TASR/AP Photo/Andy Wong

Slovensko má na konte už štyri medaily. Slovenská reprezentantka v lyžovaní Henrieta Farkašová v pondelok získala zlato v kombinácii žien so zrakovým znevýhodnením s víťazným časom 2:03,39 min.

Pre Farkašovú ide v poradí už o 11. zlatú medailu na ZPH. V sobotu sa jej spoločne s navádzačom Martinom Motykom podarilo získať prvé zlato v zjazde na tohtoročnej paralympiáde. V superkombinácii zrakovo znevýhodnených žien bojovala aj ďalšia Slovenka Alexandra Rexová, tá však preteky nedokončila.

Domov
Zdieľať
Diskusia