Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. marca 2022, 16:59
Čas čítania 1:06
Kamila Šebestová

Ruské jednotky zbombardovali v Mariupole pôrodnicu. V meste pokračuje ostreľovanie, 47 ľudí pochovali v masovom hrobe

NEWS RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Situácia v Mariupole je naďalej kritická. Ľudia zostávajú bez vody a elektriny.

Ruské jednotky zhodili bomby na pôrodnicu v Mariupole. Podľa zástupcu náčelníka polície Vjačeslava Abroskina bombardovanie zranilo a zabilo ženy, ktoré sa v pôrodnici nachádzali. Informáciu z ukrajinského zdroja Unian priniesol Denník N

„Podľa očitých svedkov pôrodnica už neexistuje, veľa žien je zranených a zabitých,“ povedal Vjačeslav Abroskin. Na videu, ktoré zverejnil Unian, vidno jej zničenú budovu.

Zbombardovaná pôrodnica v Mariupole.
Zbombardovaná pôrodnica v Mariupole. Zdroj: Telegram/Маріупольська міська рада

Útok na pôrodnicu už odsúdil aj ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. „Mariupol. Priamy úder ruských vojsk na pôrodnicu. Ľudia, deti sú pod troskami. Zverstvo! Ako dlho ešte bude svet spolupáchateľom, ktorý ignoruje teror? Zatvorte nebo hneď teraz! Zastavte vraždenie! Máte moc, no zdá sa, že strácate ľudskosť,“ napísal o bombardovaní na svojom Twitteri.

V ukrajinskom meste Mariupol naďalej prebieha intenzívne ostreľovanie. Podľa jeho starostu Sergeja Orlova ruské jednotky zabili už 1 170 ľudí. 47 z nich pochovali do masového hrobu, uvádza denník The Guardian

Obyvatelia Mariupola zostávajú bez vody, elektriny či plynu. Zo zúfalstva pijú sneh a pália drevo. „Je to ako zo stredoveku,“ opísal situáciu starosta Mariupola Sergej Orlov. 

Pokiaľ ťa zaujíma dnešné dianie na Ukrajine, sleduj ho v našom článku naživo

Domov
Zdieľať
Diskusia