Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. marca 2022, 15:42
Čas čítania 0:47
Kamila Šebestová TASR

Počty nakazených koronavírusom aj covidových úmrtí vo svete naďalej klesajú, informuje Svetová zdravotnícka organizácia

NEWS KORONAVÍRUS OČKOVANIE WHO
Uložiť Uložené

Nové hlásené prípady ochorenia covid-19 klesli za posledný týždeň o päť percent.

Počty nakazených koronavírusom aj úmrtí na covid-19 na celom svete v uplynulom týždni naďalej klesali. Verejnosť o tom informovala Svetová zdravotnícka organizácia (WHO). Vo svojej najnovšej správe o pandémii uviedla, že nové hlásené prípady ochorenia COVID-19 klesli za posledný týždeň o päť percent.

Pokračuje tak klesajúci trend, ktorý sa začal pred viac ako mesiacom. Úmrtia takisto poklesli (o osem percent) a za posledné dva týždne klesajú celosvetovo. Týždenný prírastok počtu nakazených hlásilo iba západné Tichomorie. Hongkong za uplynulý týždeň zaznamenáva približne 150 úmrtí denne, čo je podľa údajov Oxfordskej univerzity celosvetovo najvyššia úmrtnosť na koronavírus na milión obyvateľov.

Inde prípady covidu výrazne klesajú; najväčší pokles bol zaznamenaný na Blízkom východe a v Afrike, kde počty prípadov klesli o 46 a 40 percent.

„Miernosť vlny variantu omikron, jej nízky počet obetí a skutočnosť, že sa rýchlo vytráca, vytvorili všeobecný dojem, že COVID-19 je za nami,“ povedal epidemiológ Salim Abdool Karim z juhoafrickej univerzity UKZN. Podľa neho však ešte stále nie je jasné, kedy by sa mohla pandémia skončiť.

Odporúčané
Vakcína proti detskej obrne oslavuje 70 rokov. Ako je na tom Slovensko s povinným očkovaním? Vakcína proti detskej obrne oslavuje 70 rokov. Ako je na tom Slovensko s povinným očkovaním? 26. marca 2023, 8:33

Na Slovensku za posledných 24 hodín pribudlo 11 712 prípadov ochorenia COVID-19 z 23 090 PCR testov. Pozitivita je 50,7 %. Podľahlo mu ďalších 36 ľudí, uvádza Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI).

Domov
Zdieľať
Diskusia