Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. marca 2022, 12:35
Čas čítania 0:29
Ivan Koribanič TASR

Rakúsko pozastavuje zákon o povinnom očkovaní proti koronavírusu. Stalo sa tak iba mesiac po tom, čo začal platiť

Rakúsko pozastavuje zákon o povinnom očkovaní proti koronavírusu. Stalo sa tak iba mesiac po tom, čo začal platiť
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa
ZDRAVIE KORONAVÍRUS OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Rakúsko schválilo povinné očkovanie 20. januára. Zákon následne podpísal rakúsky prezident Alexander Van der Bellen. Platil pre všetky osoby od 18 rokov.

Rakúsko pozastaví zákon, ktorý nariaďuje povinné očkovanie všetkých dospelých proti ochoreniu covid-19, oznámila to v stredu vláda. Oznam vydali len mesiac po tom, čo zákon, prvý tohto druhu v Európskej únii, začal platiť. Informácie priniesla tlačová agentúra AFP. 

„Po konzultáciách s ministrom zdravotníctva sme sa rozhodli, že sa budeme, samozrejme, držať toho, čo hovorí odborná komisia – pozastavíme povinné očkovanie,“ povedala novinárom rakúska ministerka pre záležitosti EÚ a ústavu Karoline Edtstadlerová po zasadnutí kabinetu.

Rakúsko schválilo povinné očkovanie 20. januára. Zákon potom podpísal rakúsky prezident Alexander Van der Bellen. Platil pre všetky osoby od 18 rokov. Úrady už vtedy avizovali pokuty za nedodržiavanie. Tie sa mali pohybovať od 600 do 3 600 eur.

Všeobecnú očkovaciu povinnosť schválilo Rakúsko ako vôbec prvá krajina v rámci Európskej únie.

Domov
Zdieľať
Diskusia