Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. marca 2022 o 22:17
Čas čítania 0:42
Viktor Kniš

Rusko vyhlási na utorok ráno prímerie, Zelenskyj chce komunikovať priamo s Putinom

NEWS KONFLIKT NA UKRAJINE RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Ľady sa pohli až v pondelok večer. Rusko prisľúbilo humanitárne koridory, vzápätí prišla informácia, že Zelenskyj je pripravený na priame rokovania s náprotivkom Putinom.

Hlavný vyjednávač ruskej delegácie na mierových rokovaniach s Ukrajinou Vladimir Medinskij očakáva, že takzvané humanitárne koridory na Ukrajine začnú fungovať od utorka. Ruské ministerstvo obrany už zverejnilo aj presný čas. Presun civilistov a humanitárnej pomoci podľa svojich slov umožnia od 8.00 h ráno. Koridory by mali smerovať na východ z Kyjeva a miest Černihiv, Sumy, Charkov a Mariupol, informuje Denník N

Ruské vojská už dvakrát takéto operácie prekazili otvorenou paľbou na civilistov, niekoľko z nich zahynulo, medzi obeťami sú aj deti. 

Zelenskyj je pripravený na stretnutie s Putinom, nebojí sa ho

Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba v pondelok vyhlásil, že Ukrajina si želá priame rozhovory ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského s jeho ruským náprotivkom Vladimirom Putinom. Informovala o tom agentúra Reuters.


„Už dlho chceme priame rozhovory medzi prezidentom Ukrajiny a Vladimirom Putinom, lebo vieme, že je to on, kto robí konečné rozhodnutia, obzvlášť teraz,“ povedal Kuleba.


„Náš prezident sa ničoho nebojí vrátane priameho stretnutia s Putinom... Ak sa nebojí ani Putin, nech príde na stretnutie, aby si spolu sadli a porozprávali sa,“ dodal šéf ukrajinského rezortu diplomacie.

Domov
Zdieľať
Diskusia