Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. marca 2022, 20:04
Čas čítania 0:44
Martin Adam Pavlík TASR

Macron volal s Putinom. Ruský prezident mu vraj nepovedal nič, čo by nás malo upokojiť, a to najhoršie ešte len príde

Macron volal s Putinom. Ruský prezident mu vraj nepovedal nič, čo by nás malo upokojiť, a to najhoršie ešte len príde
Zdroj: TASR/Michal Svítok, TASR/AP
NEWS EMMANUEL MACRON RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT VLADIMIR PUTIN VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Podľa francúzskeho prezidenta v telefonáte nepovedal Putin nič, čo by nás mohlo upokojiť.

Vladimir Putin vo štvrtok až 90 minút telefonoval so svojím francúzskym náprotivkom Emmanuelom Macronom, pričom uviedol, že Moskva plánuje dosiahnuť svoje ciele na Ukrajine či už vojenskou, alebo diplomatickou cestou. Informovali o tom agentúry AFP a DPA. Telefonát  podľa Paríža inicioval Kremeľ.

Počas dlhého rozhovoru padali aj silné slová. „Klamete sám seba. Vašu krajinu to vyjde draho, vaša krajina skončí izolovaná, oslabená a na veľmi dlhý čas pod sankciami,“ povedal šéf Elyzejského paláca ruskému prezidentovi.

emmanuel macron
Zdroj: TASR/AP


Ten však len opakoval to isté, čo posledné dni, a snaha o aspoň nejaký kompromis je tak stále v nedohľadne. „Rusko má v úmysle pokračovať v nekompromisnom boji proti militantom z nacionalistických ozbrojených skupín,“ povedal Putin podľa prepisu telefonátu, ktorý zverejnil Kremeľ.

Podľa ruského prezidenta povedú pokusy o spomalenie diplomatických rozhovorov o konflikte len k dodatočným požiadavkám na Kyjev. Emmanuel Macron Putina v tejto súvislosti varoval, že robí veľkú chybu.

„V tom, čo povedal prezident Putin, nebolo nič, čo by nás mohlo upokojiť,“ povedal poradca francúzskeho prezidenta a dodal, že Putin zopakoval svoj vyfabulovaný príbeh o denacifikácii Ukrajiny. Francúzsky prezident podľa britských novín Guardian dodal, že to najhoršie vraj ešte len príde.

Ruský prezident Vladimir Putin.
Ruský prezident Vladimir Putin. Zdroj: TASR/Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
Domov
Zdieľať
Diskusia