Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. marca 2022 o 20:00
Čas čítania 1:12
Viktor Kniš

TOP 3 v stredu: Lavrov tvrdí, že Rusov niekto zatiahol do vojny, Slováci hromadne podporujú Ukrajinu, NBÚ vypol Hlavné správy

NEWS TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Toto sú najdôležitejšie články dnešného dňa.

Ruský minister zahraničných vecí Lavrov: Niekto chcel, aby Rusko uviazlo v umelo vytvorenom konflikte

Sergej Lavrov tvrdí, že „niekto chcel, aby Rusko uviazlo v umelo vytvorenom konflikte“. Vinníkom je podľa neho Západ. 

Podľa ministra Lavrova by mal existovať zoznam konkrétnych zbraní, ktoré by nikdy nemali byť umiestnené na ukrajinskom území. „Musia sa stanoviť konkrétne druhy útočných zbraní, ktoré nikdy nebudú umiestnené na Ukrajine a nebudú sa ani vyrábať,“ povedal Lavrov pre arabskú televíziu al-Džazíra v interview, ktorého text zverejnili na webovej stránke jeho ministerstva.


Lavrov povedal, že Rusko uznáva prezidenta Volodymyra Zelenského ako ukrajinského lídra a privítalo ako pozitívny krok tú skutočnosť, že Zelenskyj chce prijať bezpečnostné záruky.

Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Zdroj: TASR/AP/Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo

78 percent Slovákov podporuje oficiálnu reakciu Slovenska na ruskú inváziu na Ukrajinu

78,2 percenta respondentov schvaľuje oficiálnu reakciu Slovenska, ktorá odsúdila útok vojsk Ruskej federácie na Ukrajinu. Plne ju schvaľuje 42 percent respondentov, 22,4 percenta ju schvaľuje s menšími výhradami a s väčšími výhradami ju schvaľuje 13,8 percenta.

Slováci podľa prieskumu skôr podporujú, ako nepodporujú zákaz šírenia ruskej propagandy o vojne na Ukrajine či zavedenie tvrdých sankcií proti Rusku.

Zablokovali Hlavné správy

Web dezinformačného portálu Hlavné správy vypli. Rozhodol o tom Národný bezpečnostný úrad na základe novely zákona, ktorú poslanci schválili v piatok a prezidentka ju aj expresne odobrila. 

Odporúčané
Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov 8. novembra 2022 o 20:00

Národný bezpečnostný úrad potvrdil, že rozhodol o blokovaní webu Hlavné správy. „NBÚ rozhodol v zmysle zákona o kybernetickej bezpečnosti na základe dodaných a vyhodnotených podkladov od bezpečnostných zložiek štátu,“ povedal hovorca úradu Peter Habara.

Redakcia dopoludnia avizovala, že takýto krok očakáva. „Nevieme, ako dlho bude táto procedúra trvať, ale je možné, že o niekoľko hodín sa už nedostanete na našu stránku,“ upozornila čitateľov. 

Naď
Zdroj: TASR

Instagramový post dňa: Slovenskí umelci podporili Ukrajinu

Separ dnes zdieľal na Instagrame fotografiu maľby na stene, ktorej podkladom je ukrajinská vlajka. Odkazom grafitu je „No war“.  

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa ꜰʟᴏᴡᴅᴇᴍᴏʀᴛ (@separ__dms)

Domov
Zdieľať
Diskusia