Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. marca 2022, 15:29
Čas čítania 0:54
Dominik Vetrák

Vojna na Ukrajine: Hollywood bojkotuje Rusko a odmieta premietať filmy v tamojších kinách

Vojna na Ukrajine: Hollywood bojkotuje Rusko a odmieta premietať filmy v tamojších kinách
Zdroj: Universal Pictures
FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM) VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Hollywoodske štúdiá sa pripájajú k množstvu organizácií, ktoré voči Rusku vydávajú sankcie.

Vojna na Ukrajine spôsobila, že sa viaceré krajiny a medzinárodné spoločnosti rozhodli na Rusko uvaliť rôzne druhy sankcií. Pridávajú sa k nim aj hollywoodske štúdiá. Odštartovalo to štúdio Disney, ktoré v pondelok oznámilo, že svoje filmy v ruských kinách neuvedie, dokým bude Rusko útočiť na Ukrajinu. Začína to s animákom Turning Red od Pixaru, no je možné, že diváci neuvidia ani novú marvelovku Doctor Strange 2. 

Netrvalo dlho a krok Disney nasledovali ďalšie štúdiá. Štúdio Warner Bros. oznámilo, že prerušilo plány na premiéru Batmana tento piatok. Diváci v Rusku ho neuvidia a hrozí, že sa to bude vzťahovať aj na iné filmy od tohto štúdia.

Odporúčané
10 najočakávanejších nových filmov v marci 2022 10 najočakávanejších nových filmov v marci 2022 1. marca 2022, 12:30

Ďalšími štúdiami, ktoré odmietajú premietať svoje filmy v Rusku, sú Universal Pictures (Rusi prídu o akčný film od režiséra Michaela Baya s názvom Ambulance) a Sony Pictures (v Rusku sa nebude premietať marvelovka Morbius s hercom Jaredom Letom).

Svoje premiéry zrušilo aj posledné z piatich najväčších štúdií Hollywoodu, štúdio Paramount Pictures. V Rusku mali premietať filmy Sonic the Hedgehog 2 a dobrodružný film The Lost City s hercami Sandrou Bullock a Channingom Tatumom. 

Rusko bolo v roku 2020 podľa štatistík na stránke Statista.com desiatou najzárobkovejšou krajinou z hľadiska celosvetových tržieb. Minulý rok tam napríklad Venom 2 zarobil 32 miliónov dolárov, zatiaľ čo Spider-Man: No Way Home zarobil v Rusku 44 miliónov dolárov. Hollywoodske štúdiá tak obetujú silný trh, ktorý by im zarobil desiatky miliónov dolárov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia