Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. marca 2022, 6:38
Čas čítania 0:51
Daniel Mikolášik

Platforma Onlyfans vzhľadom na inváziu na Ukrajinu zmrazila príjmy ruským modelkám. Je to naše živobytie, sťažujú sa

ZAUJÍMAVOSTI ONLYFANS RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT
Uložiť Uložené

Tvorcovia počas niekoľkodňovej odstávky nemohli posielať správy ani zverejňovať šteklivý obsah.

Platforma Onlyfans, ktorá je známa sexuálnym obsahom, cez víkend zamietla prístup k príjmom z predplatného pre ruské a bieloruské používateľky. Dôvodom boli následky ruskej invázie na Ukrajinu a s ňou spojené sankcie uvalené na Rusko. Platforma denníku The Daily Beast okrem toho potvrdila, že niektoré ruské a bieloruské účty úplne odstránila.

„Peniaze týchto tvorcov zostanú zabezpečené dovtedy, kým ich nebude možné znova vybrať. Uvedomujeme si, že ruskí tvorcovia nie sú zodpovední za útoky na Ukrajinu, no vzhľadom na celosvetové finančné obmedzenia je aj náš spôsob vyplácania obmedzený,“ uviedla vo vyhlásení spoločnosť Onlyfans so sídlom v Londýne.

OnlyFans
Zdroj: Instagram/JemWolfie

Mnohé modelky sa teda na sociálnych sieťach sťažovali, že si nedokážu z účtu na Onlyfanse vybrať zárobky. „Tvorba obsahu pre Onlyfans ma živí už viac ako rok. Bez týchto peňazí nemôžem platiť nájomné, jedlo a všetky ostatné veci potrebné na život,“ vyjadrila sa na Twitteri 25-ročná tvorkyňa Sixsexplanes z Moskvy.

Odporúčané
Karina Pedro o Onlyfanse: Jeden chlap chcel, aby som sa celá potrela tatárskou omáčkou a robila sa pritom mrkvou (Rozhovor) Karina Pedro o Onlyfanse: Jeden chlap chcel, aby som sa celá potrela tatárskou omáčkou a robila sa pritom mrkvou (Rozhovor) 21. januára 2024, 14:30

Ako však informuje Business Insider, od pondelka je platforma opäť v prevádzke a dočasné zastavenie príjmov spôsobené obmedzenými možnosťami spracovania platieb v regiónoch Ruska a Bieloruska je už obnovené. Predplatné, ktoré získali počas obmedzenia príjmov, im nebolo obnovené. 

Tvorcovia počas niekoľkodňovej odstávky nemohli posielať správy ani zverejňovať šteklivý obsah. Platforma už spolupracuje aj s platobnými bránami Paxum a Cosmo, ktoré fungujú aj v Rusku, no digitálna peňaženka Skrill je stále pozastavená. 

Domov
Zdieľať
Diskusia