Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. februára 2022 o 10:49
Čas čítania 0:48
Adam Novosad

Rokovanie Rusko – Ukrajina: prezident Zelenskyj žiada prímerie a odchod vojsk z územia Ukrajiny

NEWS RUSKO RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT UKRAJINA VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Na bieloruských hraniciach sa začali mierové rokovania medzi Ruskom a Ukrajinou.

Na bieloruských hraniciach sa začali mierové rokovania medzi Ruskom a Ukrajinou. Bielorusko zverejnilo zábery z miesta, kde rokovania prebiehajú, ešte pred ich začiatkom, pričom Kyjev medzitým informoval, že jeho delegácia už na miesto dorazila.


„Miesto na rozhovory medzi Ruskom a Ukrajinou v Bielorusku je pripravené, čaká sa na príchod delegácií,“ oznámilo krátko predtým na sociálnych sieťach bieloruské ministerstvo zahraničných vecí.

Ukrajina oznámila, že na rokovania prichádza s dvomi základnými podmienkami: okamžitým uzavretím prímeria a odchodom ruských vojsk z územia Ukrajiny. Ukrajina prisľúbila, že na rokovaniach nebude robiť nijaké ústupky. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa zároveň vyjadril v tom zmysle, že od rokovaní neočakáva nijaký výsledok.

Jeden z členov ruskej delegácie tesne pred začiatkom rokovania povedal, že Moskva chce s Kyjevom dosiahnuť dohodu o ukončení konfliktu. „Určite máme záujem na tom, aby sme čo najskôr dosiahli nejakú dohodu,“ povedal Vladimir Medinskij, poradca ruského prezidenta Vladimira Putina.

Odporúčané
Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár 12. júla 2024 o 10:30

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa na rokovaniach nezúčastní, ale osobne je prítomný minister obrany Olexij Reznikov. Zelenskyj medzitým vo videu vyhlásil, že Ukrajina žiada „okamžité“ začlenenie do Európskej únie.

Domov
Zdieľať
Diskusia