Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. februára 2022, 10:37
Čas čítania 0:42
Kamila Šebestová

Vojna na Ukrajine: Mladí Ukrajinci sa vzali za zvuku poplašných sirén. Po svadbe išli brániť Ukrajinu so zbraňou v ruke

Vojna na Ukrajine: Mladí Ukrajinci sa vzali za zvuku poplašných sirén. Po svadbe išli brániť Ukrajinu so zbraňou v ruke
Zdroj: TASR/AP
NEWS KYJEV RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT UKRAJINA VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Pôvodne sa mali brať v máji. Vojna všetko urýchlila.

Mladí snúbenci sa rozhodli vziať sa počas bombardovania Ukrajiny. Pôvodne mali svadbu naplánovanú na máj, no nakoniec sa poponáhľali a zobrali sa v štvrtok. Po svadbe odišli brániť svoju krajinu so zbraňou v ruke. Celý obrad natáčala americká televízia CNN

Jaryna Arieva a Sviatoslav Fursin sa vzali za zvuku poplašných sirén v Kyjeve. „Bol to najšťastnejší moment tvojho života. Potom ideš von a počuješ toto,“ povedala 21-ročná nevesta v reportáži CNN. Dodala, že sa bála. Snúbenci sa rozhodli vziať sa pre vojnu skôr. Nevedia, čo všetko sa môže stať. 

Mladomanželia sa po svadbe pripojili k obrannému centru v Kyjeve (Territorial Defense Center) a odišli brániť svoju krajinu. 

„Situácia je ťažká a my za svoje územie budeme bojovať,“ povedala 21-ročná nevesta pred tým, než spoločne odišli brániť svoju krajinu.

Domov
Zdieľať
Diskusia