Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. februára 2022, 21:12
Čas čítania 0:44
Viktor Kniš

Sberbank napojená na Rusko musela zatvoriť všetky pobočky v Česku. Ľudia si hromadne vyberajú peniaze a rušia účty

NEWS ČESKO RUSKO RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT
Uložiť Uložené

Sberbank musela riešiť aj fyzické útoky nervóznych zákazníkov, ktorí sa báli o svoje peniaze, na zamestnancov banky.

Pred pobočkami ruskej banky Sberbank pôsobiacej v Českej republike sa tvorili dlhé rady. Ľudia si chcú vybrať hotovosť, v banku stratili dôveru, informoval server Seznam Zprávy.


V banke Sberbank spojenej s Ruskom majú účty súkromné ​​osoby, firmy aj neziskové organizácie. Teraz od nej pre ruskú inváziu na Ukrajinu odchádzajú. Klienti rušia účty a prechádzajú k iným spoločnostiam, keďže banka bude zasiahnutá sankciami zo strany Západu. Výrazne klesla aj hodnota jej akcií.

Redakcia portálu Seznam Zprávy vyspovedala niektorých z klientov v približne 30-metrovom rade pred pobočkou na pražskej ulici Na Příkopě. „Čakám na výber hotovosti. Musím ju previesť do inej banky, pretože doma ju nechať nemôžem. Pád internetového bankovníctva ma sem nezaviedol, chcem výber hotovosti, pretože mám obavy, že v ďalších dňoch nebudú fungovať žiadne finančné príkazy cez spoločnosť Sberbank. Už jej neverím,“ uviedol jeden z čakajúcich klientov.

Sberbank musela riešiť aj fyzické útoky nervóznych zákazníkov, ktorí sa báli o svoje peniaze, na zamestnancov banky. Podľa portálu Živé museli preto zatvoriť všetky pobočky. 

Banka má v Česku 25 pobočiek a viac ako 120-tisíc klientov. V minulosti pôsobila aj na Slovensku, v roku 2017 ju však prebrala Prima Banka.

sberbank fronta
Zdroj: Refresher/Radim Šlechta
Domov
Zdieľať
Diskusia