Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. marca 2022 o 23:59
Čas čítania 0:43
Martin Mičuda

Ikonický skúter Vespa zo 60. rokov si po novom budeš môcť postaviť z kociek Lego

Ikonický skúter Vespa zo 60. rokov si po novom budeš môcť postaviť z kociek Lego
Zdroj: Lego
TECH LEGO
Uložiť Uložené

Dánsky výrobca slávnych stavebníc prináša ďalší zaujímavý model.

Začiatkom februára Lego opäť odhalilo veľmi pôsobivý výtvor, keď v spolupráci s F1 stajňou McLaren Racing predstavilo stavebnicu monopostu. Prešlo len pár týždňov a spoznávame ďalší zaujímavý autentický model z ikonických kociek. I keď tentoraz nejde o sofistikovanú sériu Technic, nič to nemení na tom, že vo veci je staviteľský projekt pre dospelých s odporúčaním od 18 rokov.

Odporúčané
Ak si fanúšikom formuly 1 a stavebníc Lego, nový model monopostu stajne McLaren na rok 2022 ťa určite poteší Ak si fanúšikom formuly 1 a stavebníc Lego, nový model monopostu stajne McLaren na rok 2022 ťa určite poteší 8. februára 2022 o 18:33

Ako naznačuje samotný názov Vespa 125, ide o stavebnicu, ktorá je inšpirovaná klasickým modelom skútra Vespa Piaggio zo 60. rokov s pastelovomodrým sfarbením. K spolupráci týchto značiek dochádza pri príležitosti osláv 75. výročia talianskeho výrobcu.

Lego, Vespa,
Zdroj: Lego

Zberateľský model meria na dĺžku 35 a na výšku 22 centimetrov, pozostáva pritom z 1 106 dielikov. Aj napriek tomu, že model nie je zo série Technic, disponuje funkčným nožným stojanom či riadením. Vespa z kociek Lego má odnímateľnú kapotu, rezervu či prilbu a košík s kyticou kvetov. Súčasťou modelu je zároveň aj originálne logo Vespa a talianske evidenčné číslo zo 60. rokov. Zaujímavosťou je aj použitie svetlomodrej farby, ktorá patrí medzi originálne odtiene značky Vespa, vo svete Lego je však vzácnosťou.

Stavebnica Lego Vespa 125 je s cenou 99,99 €.

Lego, Vespa,Lego, Vespa,Lego, Vespa,Lego, Vespa,
Zobraziť galériu
(11)
Domov
Zdieľať
Diskusia