Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. februára 2022, 13:49
Čas čítania 0:30
Adam Novosad

Nezabrali ani petície, maturity budú v roku 2022 prebiehať štandardne. Na písomnej skúške dostaneš 15 minút navyše

NEWS MATURITA
Uložiť Uložené

Minister školstva Branislav Gröhling oznámil, že školy si budú môcť upraviť zadania ústnych maturít podľa toho, čo žiaci prebrali do hĺbky.

Maturity budú v roku 2022 prebiehať v štandardnom režime. Minister školstva Branislav Gröhling potvrdil, že študenti tentokrát nebudú o maturity ukrátení a skúšky sa nebudú rušiť tak, ako tomu bolo v predchádzajúcich rokoch počas pandémie.

Na rozhodnutie uskutočniť maturitné skúšky štandardným spôsobom ako pred pandémiou nezabrali ani apely a petície tisícok študentov, ktorí sa snažili dosiahnuť zrušenie maturity aj tento rok. Tohtoroční maturanti sa pritom do veľkej miery vzdelávali dištančným spôsobom už tretí rok. 

Odporúčané
Stredoškoláci nechcú maturitu. Ministra Gröhlinga žiadajú o stretnutie Stredoškoláci nechcú maturitu. Ministra Gröhlinga žiadajú o stretnutie 13. februára 2022, 14:06

Napriek tomu, že maturity prebehnú, študentom sa ministerstvo rozhodlo vyjsť v ústrety. Na písomných maturitách dostane každý študent 15 minút navyše na vypracovanie zadaní, ba čo viac, zadania ústnych maturít si bude môcť každá škola do určitej miery upraviť podľa toho, aby reflektovali, aké učivo žiaci na dištančnom vzdelávaní stihli a nestihli prebrať do hĺbky.

Domov
Zdieľať
Diskusia