Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. januára 2022, 19:05
Čas čítania 0:44
Ema Stanovská

Objednávky z Aliexpressu a Wishu budú lacnejšie. Slovenská pošta uzavrela dohodu, vďaka ktorej prídu zásielky preclené

NEWS SLOVENSKÁ POŠTA
Uložiť Uložené

Dohoda platí od budúceho mesiaca.

Objednávanie lacnejších zásielok z Aliexpressu a Wishu by sa malo zjednodušiť. Slovenská pošta totiž uzatvorila dohodu s Českou poštou, vďaka ktorej už zásielky z týchto obchodov prídu preclené, povedal minister dopravy Andrej Doležal. Informovali o tom portály Denník E a Živé.

„Od týchto dvoch dodávateľov bude zásielky preclievať spoločnosť, ktorá je poverená Českou poštou. Zásielky z týchto obchodov od 1. februára už budú preclené,“ povedal Doležal s tým, že takto odpadne potreba dodatočného colného konania.

Pripomenul, že pôjde o zásielky s nízkou hodnotou zo spomínaných dvoch obchodov. Predpokladá, že cena colného konania už bude zarátaná v koncovej cene.

Z Aliexpressu a Wishu prichádza 90 % objednávok

Ešte koncom októbra generálny riaditeľ Slovenskej pošty Martin Ľupták pre Živé.sk povedal, že sa inštitúcia snaží o to, aby sa obyvateľom Slovenska opäť uľahčilo nakupovanie z čínskych obchodov.

„Zásielky, ktoré budú na Slovensko prichádzať na základe tejto dohody, pôjdu priamo do prepravy k adresátom. Slovenská pošta tak zníži množstvo zásielok, ktoré by vyžadovali manipuláciu na colno-deklaračnom oddelení,“ vraví vedúca odboru komunikácie a marketingu Slovenskej pošty Jana Lukáčová.  

Z Aliexpressu a Wishu prichádza podľa Lukáčovej až 90 percent zásielok objednaných v ázijských krajinách.

Domov
Zdieľať
Diskusia