Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. januára 2022, 21:20
Čas čítania 1:06
Martin Mičuda

Takto bude vyzerať nový Renault Austral

Takto bude vyzerať nový Renault Austral
Zdroj: Renault
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY ELEKTROMOBILY RENAULT
Uložiť Uložené

Úplne nové SUV a jeho následné derivácie nahradia nielen Kadjar, Koleos, ale aj Talisman.

Aj napriek tomu, že model Kadjar patrí medzi veľmi úspešné modely značky Renault, čoskoro ho nahradí úplne nový model. Nástupca obľúbeného kompaktného SUV ponesie názov Austral a po vizuálnej stránke nadviaže predovšetkým na nedávno predstavený elektromobil Mégane E-Tech Electric. Naznačujú to nielen prvé fotografie od samotného výrobcu, ale aj prvé počítačové vizualizácie.

Odporúčané
Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné 2. januára 2022, 9:30

Nové estetické smerovanie značky určuje atletické krivky či úzke full-LED svetlomety na oboch koncoch, z ktorých na rohoch vystupuje efektný svetelný prvok. Tým, že Austral bude predsa len väčší ako spomínaný elektromobil, pri pohľade z profilu nadobudne elegantnejšie línie a zadný pár dverí bude mať konvenčné kľučky (Mégane E-Tech ich má schované v stĺpikoch). Samozrejme, vpredu nemôže chýbať už nové logo Renaultu a ani relatívne veľká maska na prívod vzduchu, ktorú menší elektromobil, pochopiteľne, nepotrebuje.

Renault, Austral,
Zdroj: Renault

Hlasy zo zákulisia hovoria o citeľne vyššej kvalite nielen spracovania a použitých materiálov, ale aj pri samotnej výrobe – špáry medzi jednotlivými panelmi karosérie majú byť o poznanie menšie. Oficiálne fotografie interiéru zatiaľ nemáme, Austral by však mal mať 12,3″ digitálne budíky a vertikálny panel infotainmentu OpenR Link – v základe pravdepodobne s uhlopriečkou s veľkosťou 9″ a v príplatkovom vyhotovení až 12″. 

Odporúčané
Obľúbený Renault Mégane sa mení na elektrický crossover s dojazdom 470 kilometrov Obľúbený Renault Mégane sa mení na elektrický crossover s dojazdom 470 kilometrov 7. septembra 2021, 16:30

Model Austral vznikne na novej platforme CMF-CD3, ktorú zdieľa napríklad s novým Nissanom Qashqai. Oficiálne správy o pohone síce známe nie sú, použitá architektúra však dáva najavo, že budú na výber dva druhy motorov – trojvalec 1.2 TCe s 48 V mild-hybridnou technológiou a 12 V mild-hybridný štvorvalec 1.3 TCe. Do ponuky sa určite dostane aj plug-in hybrid v rámci technológie E-Tech.


Už teraz Renault priznáva, že časom sa na trh dostane aj štýlovejší variant SUV-kup či 7-miestne vyhotovenie, čím Austral nahradí aj iné „klasiky“ tejto značky vrátane modelu Talisman. 

Renault, Austral,Renault, Austral,Renault, Austral,
Zobraziť galériu
(3)
Domov
Zdieľať
Diskusia