Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
14. januára 2022, 20:37
Čas čítania 0:48
Ivan Koribanič TASR

Robert Fico chce v komunálnych voľbách spolupracovať s Hlasom a s SNS

Robert Fico chce v komunálnych voľbách spolupracovať s Hlasom a s SNS
Zdroj: Facebook/Robert Fico
POLITIKA KOMUNÁLNE VOĽBY POLITIKA ROBERT FICO SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Z možnej spolupráce však podľa vlastných slov nechce vylúčiť nikoho.

Základným kameňom úspechu v nadchádzajúcich komunálnych voľbách je podľa Roberta Fica spolupráca. Má ísť o strany Smer-SD, Hlas-SD a SNS, povedal líder mimoparlamentnej strany na tlačovej konferencii v Košiciach.

Fico zároveň nevylučuje spoluprácu ani s ďalšími politickými stranami. Predpokladá, že mená prvých kandidátov budú známe v marci. Smer má podľa Fica záujem, aby sa v komunálnych voľbách spájali predovšetkým opozičné sily.

„Nie sme strana, ktorá by mala vo zvyku kohokoľvek vylučovať z možnej spolupráce,“ povedal s tým, že niektoré okresy v Prešovskom kraji už avizovali spoluprácu napríklad s mimoparlamentným KDH. „V Košickom kraji bude aktívne pôsobiť Maďarská koalícia, možno aj tu dôjde k nejakej dohode v niektorých okresoch,“ dodal.

Spojeným krajským a komunálnym voľbám Smer-SD pripisuje veľký význam najmä z dôvodu očakávanej vyššej volebnej účasti než doposiaľ. „My vieme, že pokiaľ nebudeme mať zastúpenie v mestách, obciach a župách, tak ťažko môžeme hovoriť o funkčnej strane,“ doplnil Fico.

Mená kandidátov, ktorí budú v danom čase známi, plánujú začať postupne predstavovať aj v rámci vybraných podujatí k Medzinárodnému dňu žien, ktorých chce Smer-SD v rámci Slovenska zorganizovať 32.

Komunálne voľby sa budú konať na jeseň v roku 2022. Voľba je jednokolová. Voliť si budeme starostov a primátorov obcí a miest a poslancov obecných a mestských zastupiteľstiev.

Domov
Zdieľať
Diskusia