Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. januára 2022 o 11:19
Čas čítania 0:50
Viktor Kniš

Ultimátum lekára Sabaku Mazurekovi: Ak pošle 20-tisíc eur nemocniciam pre covid pacientov, nebudem od neho vymáhať peniaze súdne

NEWS MILAN MAZUREK PETER SABAKA
Uložiť Uložené

Lekárovi Petrovi Sabakovi súd uznal odškodné, ten ho nechce pre seba.

Lekár Peter Sabaka navrhol Milanovi Mazurekovi spôsob, akým sa môže vyhnúť súdnemu vymáhaniu odškodného, ktoré odmieta zaplatiť. Odídencovi z extrémistickej ĽSNS navrhuje, aby peniaze po splátkach daroval slovenským nemocniciam, kde sa liečia pacienti s koronavírusom. 

„Týmto verejne navrhujem poslancovi Bc. Mazurekovi, aby sumu 20 000 eur dobrovoľne daroval ktorejkoľvek nemocnici na Slovensku, v ktorej sa liečia pacienti s covidom-19. V prípade, že tak pán poslanec Bc. Mazurek spraví, verejne sľubujem, že peniaze, ktoré mi súd priznal, nebudem od neho vymáhať,“ napísal Sabaka v utorok večer na sociálnu sieť Facebook. 

Odporúčané
Milan Mazurek musí zaplatiť infektológovi Petrovi Sabakovi 20-tisíc eur ako odškodné za ohováranie. Má na to tri dni Milan Mazurek musí zaplatiť infektológovi Petrovi Sabakovi 20-tisíc eur ako odškodné za ohováranie. Má na to tri dni 29. decembra 2021 o 17:28

Mazurekovi navyše navrhol, aby peniaze vyplatil v desiatich 2-tisícových daroch. „Pán poslanec Bc. Mazurek verejne vyhlásil, že v politike nie je pre peniaze, a preto verím, že využije túto príležitosť a podporí slovenské zdravotníctvo.“

Sabaka dodáva, že vzhľadom na Mazurekov plat blížiaci sa k 5-tisíc eurám poslanec nepocíti zníženie životnej úrovne. 

Mazurek musí peniaze zaplatiť na základe rozhodnutia súdu za ohováranie po tom, čo lekára Petra Sabaku nazval „covidovým prorokom“. Zároveň poslancovi uložil povinnosť, aby infektológovi zaplatil odškodné vo výške 20-tisíc eur. Odsúdený extrémista reagoval útokom. 

„Sudca Juraj Šteffel zo súdu v Kežmarku sa rozhodol ničiť mi život len preto, že môže. Ja to však takto nenechám a na tohto bezcharakterného človeka podám trestné oznámenie za ohýbanie práva,“ napísal Mazurek na Facebooku.

Domov
Zdieľať
Diskusia