Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. januára 2022, 14:25
Čas čítania 1:06
Tímea Krauszová

Mladíci, ktorí „chceli vedieť, aké to je zabiť človeka“, už spoznali svoje finálne tresty. Najvyšší súd im ich navýšil

NEWS VRAŽDA
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Jeden z nich bude vo väzení až do konca svojho života.

Pôvodne im súd za ohavnú vraždu 43-ročného muža udelil trest 24, respektíve 20 rokov odňatia slobody. Prokurátor sa však voči rozhodnutiu odvolal a v utorok 11. januára sa mladí muži znovu postavili pred súd.

Podľa TV Markíza Najvyšší súd vyhovel prokurátorovej žiadosti a obom tresty zvýšil. Rudolf Dorčík dostal doživotie a Milan Jesenský strávi vo väzení 25 rokov. Vinní sú z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy.

Už vedia, aký to je pocit

V tom čase 20-ročný Rudolf a 19-ročný Milan si ako obeť vybrali 47-ročného dôverčivého Jozefa, ktorého beštiálne zavraždili. Jeden z vrahov polícii ako motív uviedol, že chcel „len zistiť, aký je to pocit zabiť človeka“. 

Z neďalekej benzínovej pumpy nalákali muža na spoločnú zábavu do katakomb krytu, kde ho vraj ubili na smrť. Aby sa uistili, že je naozaj mŕtvy, jeden z útočníkov podrezal Jozefovi hrdlo, pričom ďalší mu rozrezal čelo. Pokúšal sa prerezať cez pokožku hlavy a lebku až k mozgu, pretože chcel tento orgán vidieť na vlastné oči.

Priebeh vraždy si muži celý čas dokumentovali na telefón a neskôr brali na miesto činu aj ďalších svojich kamarátov. Vyhrážali sa im, že ak ich prezradia, čaká ich rovnaký osud ako Jozefa.

Po necelom miesiaci od brutálneho činu sa v okolí toho istého krytu bez stopy stratil mladý človek – Viliam, ktorý sa kamarátil s Rudom. Aj preto sme sa v marci 2021 vybrali do Martina preskúmať miesto činu a zistiť, či tieto dva prípady spolu súvisia. Viliamova sestra Petra a jeho otčim Milan nás pustili k sebe domov, aby nám priblížili, čo všetko sa stalo v osudný deň, keď sa chlapec stratil. Prečítaj si našu reportáž, v ktorej sa dozvieš viac aj o odsúdených mladíkoch a ich povahách.

Odporúčané
Mladíci zavraždili človeka, lebo si chceli skúsiť, aký je to pocit poslať niekoho na druhý svet. O mesiac nato zmizol ich kamarát Mladíci zavraždili človeka, lebo si chceli skúsiť, aký je to pocit poslať niekoho na druhý svet. O mesiac nato zmizol ich kamarát 1. marca 2021, 9:34
Domov
Zdieľať
Diskusia