Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. januára 2022, 20:26
Čas čítania 0:50
Viktor Kniš

Konšpirátorskí politici v roku 2021 ovládli Facebook. Najviac sa darilo Ľubošovi Blahovi, Milanovi Uhríkovi a Robertovi Ficovi

NEWS ĽUBOŠ BLAHA ROBERT FICO
Uložiť Uložené

Najviac sa darilo Ľubošovi Blahovi, ktorému musel Facebook pre konšpirácie príspevok odstrániť.

Najúspešnejším slovenským politikom na Facebooku v roku 2021 bol Ľuboš Blaha. Informuje o tom Denník N na základe analýzy, ktorú vypracoval pomocou analytických nástrojov. Podpredseda Smeru nazbieral takmer 11 miliónov interakcií, čo je o tretinu viac ako v roku 2020. 

V roku 2021 Facebook prvýkrát proti Ľubošovi Blahovi zakročil, keď mu vymazal video, v ktorom šíril bludy o koronavíruse. Blaha vo videu v desiatich bodoch opisoval, prečo vraj očkovanie nie je efektívne. Tvrdil, že práve ľudia, ktorí si dali vakcínu pichnúť, sú vinní za to, že na Slovensku máme tretiu vlnu. Zmazané video Ľuboša Blahu videlo približne 300-tisíc ľudí a malo viac ako 20-tisíc zdieľaní.

Druhým najsledovanejším politikom na Slovensku je odídenec z extrémistickej ĽSNS Milan Uhrík. Celkovo nazbieral 4,2 milióna komentárov, zdieľaní a lajkov. Na treťom mieste je právoplatne odsúdený extrémista Milan Mazurek, ktorý spoločne s Uhríkom funguje v strane Republika. Mazurek nazbieral 4,1 milióna interakcií. Nasleduje Robert Fico so 4 miliónmi interakcií. 

Odporúčané
Politológ Jakub Švec: Koalícia PS – Hlas – KDH – SaS by znamenala do roka a do dňa predčasné voľby Politológ Jakub Švec: Koalícia PS – Hlas – KDH – SaS by znamenala do roka a do dňa predčasné voľby 5. októbra 2023, 20:00

Darilo sa aj Tomášovi Tarabovi zo strany Život. Podobne ako Uhrík alebo Mazurek, aj on venuje veľa príspevkov popieraniu efektu vakcín, útokom na vládu a šíreniu konšpirácií. 

Prezidentka Zuzana Čaputová skončila na siedmom mieste s 2,5 milióna interakcií. Z koalície sa najviac darilo Igorovi Matovičovi, ktorý na svojom osobnom profile získal viac ako milión lajkov, zdieľaní a komentárov.

Domov
Zdieľať
Diskusia