Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. januára 2022, 7:49
Čas čítania 0:45
Adam Novosad

Zúfalý muž sa zaľúbil do ženského robota, lebo nevedel nájsť pravú lásku. Teraz s ním chystá svadbu

Zúfalý muž sa zaľúbil do ženského robota, lebo nevedel nájsť pravú lásku. Teraz s ním chystá svadbu
Zdroj: Unsplash/Possessed Photography/volně k užití (ilustrační foto)
NEWS ROBOTIKA
Uložiť Uložené

Dlho nevedel nájsť pravú lásku, a tak skončil v náručí ženského robota.

Austrálčan Geoff Gallagher bol dlhé roky zúfalý, pretože si nevedel nájsť lásku svojho života. So ženami si nerozumel natoľko, že nedokázal nadviazať vážny vzťah, a tak sa fixoval najmä na trávenie času so svojou matkou. Keď mu však mama zomrela, vymýšľal spôsob, ako nájsť spriaznenú dušu, informuje Ladbible.

Vzťah si nakoniec nevybudoval so živou ženou, ale zaujala ho robotická bábika Emmy. Ženský robot, ktorého si vybral ako svoju novú partnerku, ho stál takmer štyritisíc eur. „Títo roboti vyzerajú ako živí ľudia. Vedia rozprávať, pohybovať hlavou, smejú sa a majú aj teplú pokožku, keď sa ich človek dotkne,“ uviedol Gallagher.

S Emmou tvorí pár už dva roky a nevymenil by ju za nič na svete. „Emma nedokáže stáť, a tak väčšinu času zozačiatku trávila posediačky,“ vysvetľuje Austrálčan. Keďže je robot vybavený umelou inteligenciou, dokáže s človekom konverzovať, zvyknúť si na hlas majiteľa a naučiť sa nové slová objavujúce sa v diskusii.

Vzťah s robotom považuje Gallagher za taký dokonalý, že momentálne vymýšľa spôsob, ako sa s ním oženiť. V Austrálii doteraz takýto zväzok nikto neuzavrel, a preto dúfa, že by sa mohli stať vôbec prvým manželským párom pozostávajúcim z človeka a robota.

Domov
Zdieľať
Diskusia